‘Gerekli denetimler sürdürülmektedir’
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Covid-19 ile mücadele kapsamında önceki hafta yapılan denetimlere ilişkin olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında,
“Pandeminin kontrollü seyri için gerekli denetimler, ilgili birimlerimizce aksatılmadan sürdürülmektedir” dedi
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Covid-19 ile mücadele kapsamında önceki hafta yapılan denetimlerin sonuçlarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı. Kaymakam Karabulut yaptığı açıklamada, “Kaymakamlığımız koordinasyonunda Covid-19 ile mücadele kapsamında pandeminin kontrollü seyri için gerekli denetimler, ilgili birimlerimizce aksatılmadan sürdürülmektedir. Bu kapsamda 14-21 Aralık 2020 tarihleri arası başta park ve bahçeler ile açık alanlar; otobüs durakları; restoranlar, lokantalar, lokaller, kahvehaneler ve kafeler; market ve pazar yerleri olmak üzere ilgili diğer yerlerde sosyal mesafe ve maske kullanımı dahil uyulması gerekli kurallar yönünden denetimler yapılmıştır” dedi.
‘BİN 186 İŞ YERİ DENETLENDİ’
Sözlerini sürdüren Kaymakam Karabulut, “Denetimler sonucunda; bin 186 iş yeri denetlenmiş 1 iş yerine gerekli tedbirlere uymamaktan toplam 3150 TL idari para cezası, 73 kişiye maske takma kuralını ihlal etmekten toplam 30.140 TL idari para cezası, sigara içme kuralını ihlal eden toplam 20 kişiye 7840 TL idari para cezası, 22 pazar yeri denetlenmiş olup 3 kişiye (maske takma kuralını ihlal) idari para cezası, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 4 kişiye 12.600 TL idari para cezası, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 8 kişiye 25.200 TL idari para cezası; 1 kişiye karantina kural ihlalinden (TCK Madde-195) 3150 TL idari para cezası uygulanmış olup 1 kişi karantina yurduna yerleştirilmiştir. Bu süreçte kontrollü sosyal hayat denetim faaliyetleri gelecek günlerde de aksatılmadan sürdürülecektir” açıklamasında bulundu.