‘Gençliğe bırakılan milli armağandır’
19 Mayıs 2015 15:33

‘Gençliğe bırakılan milli armağandır’

Türk Eğitim Sen Gölcük Temsilciliği Başkanı Yaşar Tokay, “Gençlik ve Spor Müdürlükleri uhdesinde küçük bir çelenk bırakma törenine dönüşen 19 Mayıs’ın bizde anlamı her daim büyük kalacaktır” dedi

 Türk Eğitim Sen Gölcük Temsilciliği Başkanı Yaşar Tokay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında açıklamalarda bulundu. Tokay, yaptığı açıklamalarında    “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hangi badireleri atlatarak, bugünlere geldiğinin bilinç ve şuuru ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 96. yıldönümü tüm Milletimize kutlu olsun. TES Gölcük Temsilciliği olarak Milli Mücadele’nin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs’ın bizde karşılığı, isyan, umut, azim, kararlılık, başarı, vatan ve hürriyettir” dedi.

 ‘19 MAYIS KUTLU YÜRÜYÜŞÜN MİLADIDIR’

Tokay, “Dört yüz çadırla başlayıp, dünyaya hükmeden tarihi yükselişin, bu en zul son devrinde umutların tekrardan yeşerdiği emperyalizmin tuş olabileceğini de gösteren bir özgüven olayıdır. Büyük Önderin 18 arkadaşıyla, Samsun’da başlayan tarihi yürüyüşünün son halkası, Dumlupınar Zaferi ile taçlanmış, Bin 162 gün süren karanlık işgal devri 9 Eylül’de düşmanın son kalıntılarının denize dökülmesiyle nihayetlenmiştir. Bu süreç aziz vatan için adanan nice şehidin kanlarıyla yazdığı destanın giriş kısmıdır. Düşman topunun açtığı çukurda, kendisi şehit olurken, elinde Sancağı dimdik durup düşürmeyen Şehit Sancaktar Mehmetçiklerin tarihe geçtiği kutlu yürüyüşün miladıdır 19 Mayıs. Milli Mücadele öncesi, öz yurdunda garip, öz yurdunda parya olan Türk Milleti’nin eğik başını dik hale getiren reflekstir 19 Mayıs. Milletleri millet yapan önemli tarih, kişi, olay ve kararlar vardır. Türk kimliğini tarihten kazımayı düşünenlere karşı başlatılan bu hadise de, Gençliğe bırakılan en büyük milli armağanlardır” dedi.

 ‘HEP BİRLİKTE GÖRMEKTEYİZ’

Yaşar Tokay, “Rusya’nın Almanlara karşı II. Dünya Savaşı’nda galip geldiği günü çok görkemli bir bayram olarak kutladığı şu günlerde, bayram olup olmadığı bile günbegün belirsizleşen, halktaki etkisi neredeyse silinen bir gerileyişi de hep birlikte görmekteyiz. Militarizm çağrısı gerekçesiyle, Gençlik ve Spor Müdürlükleri uhdesinde küçük bir çelenk  bırakma törenine dönüşen 19 Mayıs’ın bizde anlamı her daim büyük kalacaktır. Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anarken, bugünün gönüllerdeki yerinin coşkuyla ortaya konulması beklentimizle, tüm Türkiye’nin Bayramı kutlu olsun” dedi.

BENZER HABERLER
X