Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı önderliğinde Akademi lise birimleri ve Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katılımıyla ‘O Belde. Şuurun Şehri İnsan’ projesinin ilk adımı atıldı. Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki kitap tahlilinin ardından, Karamürsel Aliya İzzetbegoviç Akademi Lise’de de ilk program gerçekleştirildi. Programda Mustafa Kutlu’nun ‘Şehir Mektupları’ adlı eseri incelendi.
ESER İÇERİĞİ İNCELENDİ
Eser içeriğinde yer alan; Geçmiş ve Gelecek, Lüksün ve Konforun Peşinde, İstanbul’un Kalbi Gülhane, Gözden Çıkarılan Taşra, Selimiye’nin Kanatları, Çocuklar ve Bisikletler, Soğukçeşme Sokağı vb. başlıklar üzerinden keyifli ve paylaşımın yoğun olduğu iki saat geçirildi. Projenin ikinci adımı; Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir adlı eserinin incelenmesiyle Kocaeli’nin sembol mekânlarından biri olan Orhan Camii’nde yapılacak.
PROJENİN AMACI
Projede amaç, gençlere geleneksel şehir kültürü hakkında bilgi vermek, şehir ve şuur bağlamında insanı anlatmak ve bu konudaki eserleri gençlere okutmak olarak belirlendi.