Genç İzmitliler, zaferi tiyatro ile kutladı
17 Mart 2019 16:19

Genç İzmitliler, zaferi tiyatro ile kutladı

Genç İzmitliler Platformu, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını üyelerinin hazırladığı tiyatro oyunu ile kutladı

Genç İzmitliler Platformu, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde şehitlerimize ithafen tamamen platformun yöneticilerinden oluşan bir ekiple oynadıkları “Çanakkale Mehmedim” adlı oyunu geçtiğimiz akşam izleyici ile buluşturdu. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde bulunan Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Genç İzmitliler Platformu üyelerinin oluşturduğu tiyatro grubunun oyununu izlemeye gelenler, gençleri, ayakta alkışladı. İzleyicilerin duygusal anlar yaşadığı oyuna Kent Konseyi Emekli Meclisi aynı zamanda AK Parti İzmit Belediye Meclis üyesi adayı Halil Atay, kardeş dernekler, Akmeşe Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Sebahattin Demiray, Uğultu Sanat Derneği Başkanı Uğur Polat Posuflu ve İzmitliler katıldı.

‘TARİH ŞUURU OLUŞTURMAK İSTEDİK’

Genç İzmitliler Platformu Başkanı Samet Şengöz, sahnelenen oyun sonrası açıklama yaprak “Bundan 104 sene önce bu topraklarda bir destan yazıldı. Vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için bu millet gözünü kırpmadan canını siper etti. Kimse sen ben demedi. Bu topraklarda yaşayan ve kendini bu topraklara ait hisseden herkesin mezarı var Çanakkale’de. Bizler de Çanakkale Savaşı’nın 104. yıl dönümünde tüm aziz şehitlerimizi böyle yad etmek istedik. Bir tarih şuuru oluşturmak istedik” dedi.

‘GÜNLERCE ÇALIŞTILAR’

Konuşmasını sürdüren Şengöz, “Biz geçtiğimiz günlerde burada arkadaşlarımızı ağırlamıştık. Daha sonrasında bir tiyatro ekibi kurduk kendi içimizde. Ve arkadaşlarımız çok güzel bir oyun çıkarttılar. Günlerce çalıştılar bu güzel gece için. Kendilerine bu güzel oyunu bizlerle buluşturdukları ve bu iş için emek verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kültür-Sanat organizasyonlarımız devam edecek. İzmit bizi seviyor, biz de İzmit’i” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER
X