Ford 7 bin kişiye iş istihdamı sağlıyor
08 Şubat 2013 14:24

Ford 7 bin kişiye iş istihdamı sağlıyor

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün,"Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda 7 bin kişiye iş istihdamı sağlıyoruz” dedi

KASİAD yönetim kurulu önceki gün Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Genel Müdür Yenigün, Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda 7 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. Yaptığı çalışmalarla hem yurt içi hem yurt dışında ciddi organizasyonlar üstlenen, TUSKON ve MARİFED çatısı altında faaliyetlerini devam ettiren KASİAD, ilimizin önemli sanayi kuruluşlarından olan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ü ziyaret etti. KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı A.Baki Karaman ve beraberindeki heyete KASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serap Demirer, KASİAD Makine Metal Komitesi Başkanı Erkan Atık, Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Akar, Ramazan Yütük, Genel Sekreter Yusuf Arabacı ve Genel Sekreter yardımcısı Orhan Aydın eşlik etti.


‘ARGE’YE ÖNEM VERİYORUZ
Ziyarette konuşma yapan Yenigün, “'1959’ da montaj fabrikasıyla başladık. Daha sonra üretim fabrikasına dönüşerek hızla büyüdük. ARGE departmanıyla ciddi yatırımlar da bulunduk ve bu alanda 1240 mühendis çalıştırıyoruz. 113 ülkeye varan araç satışımız ile ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlıyoruz. Gölcük fabrikasında yaklaşık 7 Bin kişiyi istihdam ediyoruz”  dedi.

‘500 ÜYEYE SAHİBİZ
KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı A.Baki Karaman ise “'Yurtiçi ve yurt dışında ciddi temsil gücüne sahip bir yapımız var. Kocaeli'nde yaklaşık 500 üye sahibiz. Türkiye'de TUSKON Çatısı altında 182 derneğimiz, 46000 üyemiz ve bu üyelere bağlı yaklaşık 120000 şirkete hitap ediyoruz. Bu ağdan üyelerimizin en iyi şekilde istifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Daha sonra KASİAD Heyeti günün anısına Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e plaket takdim etti. İpek Pişmaniye tarafından hazırlanan özel bakır tepsi pişmaniyesinin ikram edilmesiyle ziyaret sona erdi.

BENZER HABERLER
X