‘Evrak teslim süreci sona erdi’
01 Eylül 2020 18:27

‘Evrak teslim süreci sona erdi’

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, Gölcük Tersane Komutanlığı’na yapılan işçi alımlarındaki süreci değerlendirdi.

Başkan Gökbayrak, açıklamasında “Evrak teslim süreci sona erdi” dedi

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, geride bıraktığımız aylarda Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınmak kaydıyla başlayan işçi alım süreci hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gökbayrak, konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz aylarda Gölcük Tersane Komutanlığı’na işçi alımı yapılması konusunda adımların atıldığı ifade edilmiş ve İŞKUR vasıtasıyla işçi alımı adına başvurular alınmaya başlanmıştı. 28 Ağustos’ta evrak verme işlemi sona eren işe alım sürecinde ilk başvurular, İŞKUR’a 17 Temmuz’da başladı ve 21 Temmuz’da sona erdi. 1 Ağustos ile 28 Ağustos tarihleri arasında da evrak teslim süreci tamamlandı” dedi.

‘BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZSA MÜLAKATLAR YAPILACAK’

Sözlerine devam eden Başkan Gökbayrak, “Gölcük Tersane Komutanlığı’na yapılacak 94 işçi alımı için 28 Ağustos tarihi itibariyle adaylardan istenen evrak verme süreci sona erdi. İşe alım komisyonunun, büyük ihtimalle pandemi ile alakalı bir değişiklik olmazsa 21 Eylül – 2 Ekim arasında mülakatları yapması bekleniyor. Şube yönetim kurulumuz ve genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonucunda, bundan sonra gerek Tersaneler Genel Müdürlüğü (TGM), gerekse Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile daha fazla alım yapılması adına gerekli tüm görüşmeler yapılmış olup bu konunun takibini de yapacağız” dedi.

‘İŞE ALIM KONUSUNDA GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK’

Başkan Gökbayrak, açıklamasının sonunda “Sendikamıza bağlı işyerlerimizde çalışan arkadaşlarımız arasından Temmuz ayında 41, Ağustos ayında da 21 arkadaşımızı emeklilik hayatına uğurladık. Zaten işe girecek olan 94 arkadaşımızın yerini doldurmadan personel kayıplarımız oluştu. Bundan sonrası için emekli olan arkadaşların sayısının iki katı kadar yeni işçi alımı yapılması adına TGM ve MSB ile görüşmelerimiz, genel merkezimiz düzeyinde devam edecektir. İşlerimizin aynı hızında devam edebilmesi ve iş istihdamı yapılabilmesi adına adımlar her zaman atılacak” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X