
‘Esnaflara büyük yararı olacaktır’
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yerel esnafa yönelik başlattığı Esnaf Akademisi programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Esnaflarımıza büyük yararı olacaktır” dedi
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz haftalarda yerel esnafa yönelik “Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi” mottosuyla başlattığı Esnaf Akademisi programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaman, yapmış olduğu açıklamada “Esnaf Akademisi programımız Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve Kocaeli Üniversitemiz tarafından bütün esnaf ve sanatkarları ilgilendiren bir akademi. Bir nevi üniversitedeki eğitimler söz konusu oldu. Oraya gittiğimde bu eğitimlere maalesef ilde Oda Başkanı olarak sadece kendimin katıldığını fark ettim. Eğitimlere katıldık, eğitimlerimiz hocalarımız tarafından son derece iyi bir şekilde veriliyor. Son iki dersimiz kaldı, ondan sonra da inşallah nasip olursa üniversite belgemizi de alacağız” dedi.
‘EĞİTİMLERİN HER KELİMESİNDEN BİR ŞEY KAZANILABİLİR’
Kocaman, açıklamasının devamında “Esnaf Akademisi uygulaması ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok güzel bir uygulamanın içerisine girmiş. Esnaflarımıza büyük de yararı olacağını düşünüyorum. Ekonomi ile alakalı konular, kişisel iletişim ve satış teknikleriyle alakalı konularla ilgili eğitimler almaktayız. Kimse eğitimden bir şey kazanmadım diyemez. İnsanlar istedikleri sürece bu eğitimlerin her kelimesinden bir şey kazanabilirler. Bu kazancı da sağladığı için başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, sivil toplum kuruluş merkezimiz ve çok büyük emek sarf eden Kocaeli Üniversitesi’ndeki hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘EĞİTİMLER KESİNLİKLE ÖNEMSENMELİ’
Başkan Kocaman, son olarak “Bu eğitimler bir daha yapılacak olsa ben yine devam etmekten yanayım. Mevcut eğitimlere fazla bir duyarlılık göremedim. Esnaftan da büyük bir talep yok. Okumayı sevip bir şey öğrenmek isteyen kişiler katılım sağlıyor daha çok ama bu tür eğitimlerin kesinlikle önemsenmesi ve verilen eğitimlere katılım sağlanmasının yararlı olduğunu düşünüyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.
KATILIM SERTİFİKASI VERİLECEK
Toplamda 4 hafta sürecek olan program kapsamında katılımcıların işlerini geliştirmeleri, yeni nesil müşteri ilişkileri kurmaları ve temel ekonomi, muhasebe, insan kaynakları yönetimi, hukuk, e-ticaret ve yatırım gibi alanlarda yetkinlik kazanmaları amaçlanıyor. Programın sonunda ise katılımcılar, Kocaeli Üniversitesi onaylı katılım sertifikası ile “Esnaf Akademisi” etiketi almaya hak kazanacak. Böylece hem mesleki gelişim belgelenmiş olacak hem de esnafın kurumsal güvenilirliği artırılacak. Meltem ALKAN