‘Esnafın işlerini olumlu etkiledi’
21 Eylül 2021 16:54

‘Esnafın işlerini olumlu etkiledi’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, 2021–2022 Eğitim–Öğretim Yılı’nın yüz yüze eğitimle başlaması ile birlikte okul alışverişlerinin ilçe esnafına etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Esnafımızın işlerini olumlu etkil

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, 2021 – 2022 Eğitim – Öğretim Yılı’nın yüz yüze eğitimle başlaması ve okul alışverişlerinin esnafa etkisi ve esnafın aşıya olan ilgisi hakkında dün bazı açıklamalar yaptı. Başkan Kocaman, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Okullar açılmadan önce okul alışverişlerinin ilçemiz esnafından yapılması yönünde, halkımıza çağrıda bulunmuştuk. Böylece ilçe esnafımızın işleri açılacak, dolaylı yoldan bütün esnafımızın işleri hareketlenecekti. Okul alışverişlerinin geçtiğimiz dönemde tamamlanması ile birlikte esnafımızın işleri açıldı” dedi.

‘ESNAFIMIZIN İŞ HAREKETLİLİĞİ YÜZDE YÜZ ARTTI’

Sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “Bu dönemde okullarda yüz yüze eğitimin başlaması, okul alışverişlerinin yapılmasına vesile oldu. Bu alışverişlerin ilçemiz esnafından yapılması, esnafımızın işlerini olumlu etkiledi. Kapanma dönemlerine baktığımız zaman esnafımızın iş hareketliliği yüzde yüz arttı. Esnafımızdan alışverişin yapılması olumlu fakat yeterli değil. Hareketliliği arttırabilmek adına hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Esnafımızdaki hareketlilik arttıkça evimize giden ekmek de artmış olacak. Alışveriş merkezleri ve zincir marketlerdense ilçe esnafımızı tercih etmeye devam edelim” dedi.

‘ESNAFIN AŞIYA İLGİSİ OLDUKÇA İYİ’

Başkan Kocaman, son olarak esnafın aşıya olan ilgisine değindi ve “İçinde bulunduğumuz ve bir buçuk yıldan bu yana devam eden korona virüs pandemisinde, aşıların yapılmaya başlanması ile birlikte, bu hastalığa karşı elimizde daha güçlü bir silah oldu. Halkımızın aşıya olan ilgisinin de her geçen gün arttığını görüyoruz. Yine esnafımız da her gün insanlarla karşı karşıya kalıyor. Onların kendilerini, hastalıktan koruması, müşterilerini koruması için aşıya olan ilgisinin de iyi oranda olması gerekiyordu. Esnafımızın bu konuda üzerine düşeni yaptığını görüyoruz. Esnafımızda aşılama oranının yüzde 90 – 95’lerde olması oldukça iyi” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X