‘Esnafımızın yanında olmaya gayret ettik’
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, 2022 yılında esnaflara verilen krediler hakkında açıklamalarda bulundu. Mısırlıoğlu, “Kooperatif olarak esnafımızın yanında olmaya her zaman gayret ettik” dedi
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, 2022 yılı içerisinde esnaflara verilen kredilerle ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Mısırlıoğlu, konu hakkındaki açıklamasında “Geride bıraktığımız sene içerisinde, esnaflarımızın yanında olmaya her zaman olduğu gibi özen gösterdik. 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen koronavirüs salgınından ötürü esnafımız, uzun bir süre olumsuz bir etki altında kalmıştı. İşlerini de yapamadıkları için esnafımız, oldukça zor günler geçirmişti” dedi.
‘İŞLERİN RAYINA OTURMASI KOLAY OLMADI’
Mısırlıoğlu, açıklamasına devam ederek “Pandeminin ardından esnaflarımız, dükkanlarını açmaya başlamış olsa da işlerinin rayına oturması kolay olmadı. Bir süre daha zorluk yaşayan esnafımız, aldıkları kredilerle o dönemdeki borçlarını kapatıp işlerini rayına oturtabildi. Bizler de bu anlamda kooperatif olarak esnafımızın yanında olmaya her zaman gayret ettik. Bizlerden kredi kullanmak isteyen tüm esnaflarımıza kredi imkanı sunarak borçlarını ödeyebilme, işlerini büyütebilme imkanını hazırladık” dedi.
‘BİR YILDA 77 MİLYONLUK KREDİ KULLANILDI’
Başkan Mısırlıoğlu, açıklamasının sonunda “Geride kalan 2022 yılının tamamında verdiğimiz kredilere bakacak olursak toplam 544 esnafa 76 milyon 985 bin lira kredi imkanı sağlamış olduk. Tüm esnaflarımıza ödeme kolaylıkları diliyoruz. Bizler kooperatif olarak her zaman esnafımızın yanında olduk, bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm esnafımız ve Gölcük halkımızın yeni yılını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum. 2023 senesinin geçtiğimiz yıllardan her anlamda daha iyi geçmesini temenni ediyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL