En Güzel Lale Yarışması başlıyor
Bu yıl 7.si düzenlenecek olan “En Güzel Lale Yarışması” başlıyor. Gölcük’te 3 gün süreyle, 8 çeşit lale olmak üzere toplamda 3 Bin lale satışa sunuldu.
Vatandaşlar yetiştirdikleri laleler ile Nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan “En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin” yarışmasına katılabilecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenecek olan “En Güzel Lale Yarışması” başlıyor. Laleler, ilimizin 15 ayrı noktasında dünden itibaren satışa sunuldu. Gölcük’te 3 gün süreyle, 8 çeşit lale olmak üzere toplamda 3 Bin lale satışa sunuldu. Gölcük’te siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları karışık olmak üzere 8 renk lale satışa sunuldu. Lale soğanları 2 TL’den satılıyor. Vatandaşlar yetiştirdikleri laleler ile Nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan “En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin” yarışmasına katılabilecek.
KATILIM KOŞULLARI;
Kocaeli’de ikamet ediyor olmak, başvurular nüfus cüzdanı ile yapılacak, 18 yaşından küçük olan katılımcıların kazanmaları durumunda ödemeleri velilerin hesabı üzerinden yapılacak. Yarışmacılar aynı isimle birden fazla saksıyla yarışmaya katılamaz. Yarışmaya kurumdan satışa sunulan lale türleri ile katılmak. Yarışmaya çapı en fazla 29 cm olan saksılarla katılmak. Bir saksıya en fazla 10 adet lale soğanı dikimi yapılacaktır.
YARIŞMANIN SERGİLENMESİ
Nisan ayında yapılacak yarışmanın günü iklim şartlarına göre, Mart ayı içinde duyurulacak. Yarışmaya katılacak kişiler, geleneksel 7. Lale Festivalinin bir parçası olan yarışma için, festival günü Sekapark’ta, yetiştirdikleri laleleri saksıları ile beraber getirerek başvuracak. Yarışma günü saksıya sonradan dikildiği tespit edilen laleler yarışma dışı bırakılacak. Dikilen laleler konu ile donanımlı jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren lalelerin sergilenmesi ve ödül töreni program dahilinde Sekapark’ta yapılacak. n Murat Mert ZENGİN
YARIŞMA ÖDÜLLERİ İSE ŞÖYLE;
Birinci: 2 Bin TL
İkinci: 1,500 TL
Üçüncü: Bin TL
Dördüncü: 750 TL
Beşinci: 500TL
Mansiyon: 100TL