‘Emeklilerin mağduriyetleri giderildi’
22 Ağustos 2017 17:39

‘Emeklilerin mağduriyetleri giderildi’

‘Emeklilerin mağduriyetleri giderildi’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, 30 yıl üzerinde çalışan meslektaşlarının tazminatları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Tülü, “Emeklilerin mağduriyetleri giderildi” dedi

 Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, 30 yıl üzerinde çalışan meslektaşlarının tazminatları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Tülü, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde “Bilindiği gibi meslektaşlarımız, 30 yıla kadar olmak kaydıyla çalıştıkları yıllara ait tazminatlarını almıştı. 30 yıldan fazla çalışan meslektaşlarımız ise 30 yıl baz alınarak tazminatlarını aldı. Yani 30 yıl üzerindeki çalışmalarına ait tazminatlarını alamamıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde hemen hemen herkes, 30 yıl üstü çalışmaları karşılığında hak ettikleri tazminatlarını almış oldu. Bazı emeklilere yanlışlıkla fazla miktarda ücret verilmiş. Onlar da bu ücretlerini geri verecek” dedi.

 

‘DAVA AÇANLAR, TAZMİNATLARINI EKSİKSİZ ALDI’

Başkan Tülü, konu hakkındaki açıklamasının devamında “30 yıl üzerindeki tazminatlarını almak için dava açan herkes, tazminatlarını eksiksiz aldı. Dava açmayanlar ise 7 bin 500 liraya kadar olan tazminatlarını aldı. Geri kalan tazminatlar ise hükümetin belirleyeceği bir tarihte hak sahiplerine verilecek. Tazminatlar, ülke geneli göz önüne alındığında yüzde 95 oranında verildi. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra hükümet herhangi bir alternatif kanun yapmazsa dava açanlar, emekli oldukları günden itibaren elde ettikleri tazminatın faizini alacak. Emeklilerin kısmi olarak mağduriyetleri böylelikle giderilmiş oldu diyebiliriz” dedi.

Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X