‘Emekliler hasta olmaya korkuyor’
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklileri ilgilendiren çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Emeklilerden alınan ilaç katılım paylarının kaldırılması gerektiğini belirten Kılıç, “Emekliler hasta olmaya korkuy
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklilerin merakla beklediği uygun fiyatlı ev, ilaç katılım paylarının emeklilerden alınmaması ve emeklilerin aldığı vergi iadelerinin arttırılması konularında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, ilk olarak ev konusuna değindi ve “Emekliler artık evlerini istiyor diyebiliriz. Senelerdir talep ettiğimiz bir konu olan emekliye uygun ev konusunda çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, emeklilere uygun evlerin yapılacağını dile getirmişti. Biz de en sonunda bu konunun icraata geçmesini bekliyoruz. Şu an uygun fiyatlı evleri alabilmek adına derneğimize olan kayıt sayısı 2 bin 500’e yaklaşmış durumda. 3,5 – 4 seneden beri beklediğimiz emekliye evlerin bizlere verilmesi, evi olmayan emeklilerimizi büyük oranda rahatlatacak” dedi.
‘EMEKLİLER, HASTA OLMAYA BİLE KORKUYOR’
Başkan Kılıç, emeklilerden alınan ilaç katılım paylarının kalkması gerektiğini dile getirerek “İlaç katılım paylarının kalkmasını istiyoruz. Bugün doktora gidersek iki ay sonra bunun ücreti bizden alınıyor. Bunların tamamen kalkması yönünde taleplerimiz söz konusu. Bazı emeklilerimizin maaşları gerçekten çok düşük durumda. İlaç katılım payları da alınınca emeklimizin maaşı kalmıyor. Bundan ötürü ilaç katılım paylarının kalkması, emeklilerimizi büyük oranda rahatlatacak. Böylelikle emekli maaşları da düşmemiş olur. Emeklilerimiz hasta olmaya bile korkuyor. Bunun kalkması gibi bir durum söz konusu olursa emeklilerimiz gerçekten rahat bir nefes almaya başlayacak” ifadelerini kullandı.
‘ORAN ARTARSA EMEKLİ RAHATLAR’
Başkan Kılıç, emeklilerin, vergi iadelerinin artması konusunda talepleri olduğunu belirtti ve “Vergi iadelerinin oranı şu an yüzde 4. Bu oranın yüzde 4’ten 8’e çıkarılmasını istiyoruz. Böylelikle emekliye ödenen ek tutarda artış meydana gelecek. Emeklilerin brüt maaşlarının yüzde 4’ü kadar bir ödeme emeklilere veriliyor. Bu rakamın derneğimiz genel merkezince yüzde 8’e çıkarılması adına çalışmalar yapılmakta. Böyle bir durum söz konusu olur ve oran yükseltilirse emekli maaşlarında bir artışın olması sağlanacak. İade tutarının yüzde 8’e çıkması, verilen iade tutarının iki kat artması anlamına gelecek. Bu durumun olması, bizlere büyük bir fayda sağlayacak” şeklinde konuştu. Erdem ŞENGÜL