‘Duran konut piyasası, bizleri düşündürüyor’
16 Ocak 2024 17:46

‘Duran konut piyasası, bizleri düşündürüyor’

Gölcük’te uzun yıllardan bu yana emlakçılık hizmetleri yürüten Necmi Kandemir, emlak piyasasındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Kandemir, “Duran konut piyasası, bizleri düşündürüyor” dedi

İlçemizde uzun yıllardır emlakçılık sektöründe hizmet veren Necmi Kandemir, emlak piyasasındaki son durumla alakalı olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Kandemir, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “Geçtiğimiz yılın son aylarında, yeni senede piyasanın açılacağını ümit ettiğimizi söylemiştik. Her ne kadar yeni yılın ilk günlerinde olsak da piyasanın halen sıkıntıda olduğunu görüyoruz. Satılık evlerde fiyatların yüksekliği, ev almak isteyen kişilerin belini büküyor. Kredilerin de şu an açık olmaması, ev almak isteyenleri düşündürüyor” dedi.

‘PİYASA OLUMSUZ ETKİLENİYOR’

Sözlerine devam eden Kandemir, “Satılık ev piyasasına baktığımız zaman fiyatların yüksekliği karşısında, kredilerin çok fazla verilmemesi ve faiz yüksekliğinden ötürü geri ödemenin fazla olması, ev almak isteyen kişileri bu kararlarından vazgeçiriyor. Evlerin alınamaması, maliyetlerin yükselmesinden ötürü ev fiyatlarının yükselmesi de piyasayı olumsuz etkiliyor. Ev almak isteyip alamayan kişilerin yanında, evlerini satamayıp iflas eden bazı müteahhitlerin olduğunu da görüyoruz. Bu ortam da bizleri oldukça düşündürüyor” dedi.

‘KİRALARIN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKLİ’

Kandemir, açıklamasının sonunda “Kiralık evlere baktığımızda da fiyatların yükseldiğini görmekteyiz. Ev sahipleri, evlerini yüksek fiyatlardan kiralamak istiyor ama bu fiyatların yüksekliği sebebiyle insanlar, evlerini değiştirme konusunda çekimser kalıyor. Birçok kiracı, ev sahibi ile anlaşma yoluna giderek evlerinde kalmaya devam ediyor. Yüksek kira istenen evler de boş bir şekilde yeni kiracısını bekliyor. Piyasanın açılması adına ev kiralarının düşürülmesi, biraz da kiracıların ev tutabileceği tutarda kiralara inilmesi gerekiyor” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X