‘Dudak okuma eğitimlerine başladık’
10 Mart 2022 14:01

‘Dudak okuma eğitimlerine başladık’

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, derneklerinde verilen kurslarla ilgili olarak bugün Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bat, “Dudak okuma eğitimlerine başladık” dedi

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen kurslar hakkında bugün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Bat, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İki haftadan bu yana 2 ile 7 yaş arası grubu işitme engelli çocukların dudak okuma eğitimlerine başladık. Önümüzdeki hafta içinde, bu kursumuzun açılışını yapacağız. Biz kursumuza sekiz öğrenci ile başlamıştık. Duyuru yapmadan on altı öğrenciye ulaştık. Bu çocuklarımızın içinde özel eğitim gereksinimi duyan çocuklarımıza da eğitim verdik. Bu kurs ve eğitimlerimiz ücretsiz olarak veriliyor. Nasip olursa güzel bir program yapacağız” dedi.
‘ÇOCUKLARIMIZIN DERSLERİNDE GELİŞİM OLDU’
Sözlerine devam eden Bat, “İşitme engelli çocukların önlerindeki en büyük zorluk olan okulda ders anlamamaları, anne ve babaların işitme engelli olmalarından ötürü ders çalıştıramamaları sorunlarına çözüm olmasını istiyoruz. Anne – babaları işitme engelli olup kendilerinde bir işitme kaybı olmayan öğrencilere okul sonrası eğitim, Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde derslerini veriyorduk. Oraya giden öğrencilerimizin derslerinde çok büyük bir gelişim oldu. Daha ufak yaştaki öğrencilerimizin de bu eğitimlerden faydalanması için adımlarımı attık. İnşallah onlar da bu kursların faydasını ilerleyen dönemde çok net şekilde görecekler” dedi.
‘GIDA KOLİSİ VERMEK İSTİYORUZ’
Başkan Bat, açıklamasının sonunda “Derneğimizde görme engelliler bünyemizde bir görme engelli çocuğumuzun tekvandoda Türkiye şampiyonu olduğunu gördük. Bu başarı bizi çok gururlandırdı. İşitme engellilerde kadın ve erkek voleybolda Türkiye şampiyonluklarını Gölcük’e getirdik. Şu an Mersin’de düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nda finale kaldık. İnşallah Pazar günü bir şampiyonluk daha Gölcük’e gelecek. Buradaki kurslarımız da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Ahşap boyama ve örgü kursuna, işaret dili kursuna ve işitme engelli bireylerimize hızlı klavye kullanma kurslarına devam ediyoruz. Önümüzdeki ay Ramazan ayına gireceğiz. Bu ay içerisinde inşallah gıda yardımında bulunacağımız aileler olacak. Gıda kolisi yaptırıp yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın da bizlerle iletişim kurmalarını istiyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X