‘Doğru olan bütün projelerin yanındayız’
29 Ağustos 2024 15:31

‘Doğru olan bütün projelerin yanındayız’

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Akpınar, “Doğru olan bütün projelerin yanındayız” dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Akpınar, yaptığı açıklamada, “Sadece ilçemiz değil bölgemiz içinde çok önemli olan yeni devlet hastanesinin daha önce Mayıs, sonrasında da Ağustos ayı içerisinde hizmete açılacağı söylenmişti. Ağustos ayının da sonuna gelmekteyiz. Hastanenin ne zaman hizmet vereceğini bilmiyoruz. Bu konuda daha hızlı çalışmalar yapılıp, hastane bir an önce hizmetine başlamalı” dedi.

‘TRAFİK KONUSUNDA ACİLEN ADIMLAR ATILMALI’

Başkan Akpınar, açıklamalarının devamında, “İlçemizde belli başlı çalışmalar devam ediyor. Bunlardan birisi kentsel dönüşüm. Büyük Birlik Partisi olarak bizler doğru olan bütün projelerin yanındayız. Kentsel Dönüşüm Projesi’ni doğru bulduğumuzu her zaman belirttik fakat olası bir depremin bütün ilçemizi etkileyecek olması gerçeği var. Kentsel Dönüşüm Projesi ilçemizin birçok noktasını kapsayacak şekilde yapılmalı. Kaldı ki kentsel dönüşümde de en önemli nokta ulaşım. Ayrıca trafik konusuna da her zaman değinmekteyim. Trafik Gölcük’ün adeta kanayan bir yarısı. Vatandaşlarımız bu sorundan bıkmış durumda. Gölcük ve şehrin bu yakasını olumsuz etkileyen trafik konusunda acilen adımlar atılmalı. Bu bölgenin trafiği rahatlatılmalı. Gölcük depreminde ana yolun durumunu hatırlarsak eğer adeta yıkılan binalar ve yollardaki hasar yüzünden resmen kapanmıştı. Olası bir depremde aynı sahneyi yaşadığımızda Allah muhafaza hiçbir yardımın ulaşma imkanı yok” dedi. 

‘SORUNLARA BİR ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ’

Başkan Akpınar, “Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kaldı. Gölcük’te birçok okulun yenilenmesini çok önemli bulduğumu belirtmek istiyorum. Yıkılan 5 okulumuz var fakat bu okulların yeniden yapılma süreci muallakta. Yıkılan okullardaki öğrencilerimiz kimi okullarla birleştirilerek sabah ve öğlen şeklinde eğitimlerini almaya devam ediyorlar ama gördüğümüz üste müthiş bir yoğunluk ve karışıklık mevcut il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin en azından yıkılan okulların yenileri yapılana kadar mevcut öğrencilerini daha müsait okullara göre yönlendirmelerini doğru buluyoruz. Yeni eğitim dönemi öncesinde öğrencilerimizin belli, başlı sorunları var. Bunlardan bir diğeri ise okul kantinlerinde satılan ürünlerin fiyatı. Vatandaşlarımız zaten ekonomide yaşanan durumdan yorulmuş durumda. Çocuklarımız okullarında aç kalmamalı, sağlıklı gelişimi için doğru beslenmeli. Okula giden öğrencilerin beslenmeleri konusunda bir çalışma yapılmalı. Ayrıca üniversite eğitimlerine başlayacak olan gençlerimiz ne yazık ki yurt ve barınma sorunu yaşamaktadır. Bütün bu sorunlara bir çözüm üretilmeli, çocuklarımız yaşadıkları sorunlar yerine derslerine odaklanmalı” dedi. Arif ÖZTOK

BENZER HABERLER
X