Doğan: Ata yadigarı zanaatlarımızı yaşatıyoruz
26 Ocak 2016 13:24

Doğan: Ata yadigarı zanaatlarımızı yaşatıyoruz

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi tarafından restore edilerek halkın hizmetine sunulan Yeşil Konak’ta bulunan İpek Halı Dokumacılığı kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Doğan, Türkiye’de bir ilk olarak açtıkları İpek Halı kursu ile ata yadigarı zanaatlarını yaşatma hedefinde olduklarını söyledi.

 Hayata geçirdikleri çalışmaları yerinde incelemek amacıyla ziyaretlerine devam eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, son olarak İzmit Belediyesi Yeşil Konak İpek Halı Kursu’nu ziyaret etti. Bir yandan kentin tarihine sahip çıkarak ata yadigarlarını gün yüzüne çıkarttıklarını söyleyen Doğan, aynı zamanda kurs sayesinde ev hanımlarına ekonomik gelir sağladıklarını da kaydetti. Doğan,  “Kültürümüze değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin markası haline gelmiş Hereke Halı, İpek Halı ile ilgili çalışmalara bizde İzmit Belediyesi olarak destek veriyoruz” dedi.

 TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 Başkan Doğan konuşmasının devamında, “Kursumuzun hem istihdam hem de sosyal faaliyet alanında katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Bu zanaatın, gelecek nesillere aktarılmasını da sağlamaya çalışıyoruz. Diğer yönden de ekonomik olarak dünyada İpek Halı üretimine katkı sağlamış oluyoruz. İzmit Belediyesi bir yandan ata yadigarı mekanları restore ediyor, vefa borcunu ödüyor. Diğer taraftan da bu tarihi yerlerin içinde de bu kurslarımızla ata yadigarı olan sanatları, kültürel değerleri de yaşatmaya devam ediyor. Biz de burada kursiyerlerimize de ekonomik destekler veriyoruz” ifadelerini kullandı.  Kursiyer kadınlar da kendilerine hem ekonomik gelir hem de sosyal faaliyet imkanı sunduğu için Başkan Doğan’a teşekkür etti.

 

BENZER HABERLER
X