‘Desteklerle birlikte üretim arttırılmalı’
09 Ocak 2022 17:05

‘Desteklerle birlikte üretim arttırılmalı’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tarımsal üretim ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çanakçı, “Desteklerle birlikte üretim arttırılmalı” dedi

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, mazot ve gübre fiyatları, üretici ve market fiyatları ve tarımsal üretim hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, ilk olarak mazot ve gübre fiyatlarına değindi ve “Tarımsal üretim yapan çiftçilerimiz, yükselen mazot ve gübre fiyatları sonrasında üretim yapmakta oldukça zorlanıyor. Verilen destekler olsa da yükselen fiyatlar sebebiyle üretim yapmak, her geçen gün zorlaşıyor. Çiftçilerimiz oldukça zor durumda. Bu durumun önüne geçmek adına mazot ve gübre fiyatlarına çiftçiler için indirim sağlanmalı” dedi.

‘MALİYETLER ARTIŞ GÖSTERİYOR’

Sözlerine devam eden Çanakçı, “Son dönemde yükselen kur sonrasında üreticilerimiz, ürünlerini daha maliyetli bir şekilde üretmek durumunda kaldı. Buna rağmen makul fiyatta verilen ürünler, tüketicilere daha yüksek fiyattan satılıyor. Yani üreticinin verdiği fiyat ile marketin verdiği fiyat arasında oldukça yüksek bir fark var. Burada kazanan ne üreticiler ne de tüketiciler oluyor. Her iki fiyat arasındaki uçurumu önleyecek şekilde bir düzenleme yapılması, kazananın üretici olması, ucuza ürün alanın da tüketici olması gerekir” dedi.

‘ÜRETİMDE ZORLUK YAŞANIYOR’

Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda tarımsal üretimin önemine değinerek “Her zaman söylediğimiz gibi üreticilerin üretim yapmasına imkan verilmeli. Bizler çiftçiler olarak çok bir şey istemiyoruz. Gübreyi, mazotu, tohumu uygun fiyata alalım ki üretimi sürekli hale getirelim. Artan girdi fiyatları sebebiyle çiftçilerimizden bazıları üretim yapmakta ciddi anlamda zorluk yaşıyor. Üretimi devam ettirmemiz ve yerli üretimi, çiftçimizin üretimini daha fazla desteklemeli ve çiftçinin önünü açmalıyız ki bu durum hem üretimi hem de ülkemizde milli sermayenin artışını sağlasın. Böylelikle yerli üretimi arttırabilir ve halkımıza ucuz sebze ve meyveyi sunabiliriz” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X