‘Derneğin yerini bilmeyenler aday olamaz’
15 Ağustos 2013 18:19

‘Derneğin yerini bilmeyenler aday olamaz’

GENDAYDER genel kuruluna 1 yıl kala dernek başkanlığına aday olmak isteyen Şaban Demir’in karşısına Hasan Bat çıktı.

Engellilerle Derneği’nin koltuk sevdalısının yeri değil, hizmet yeri olduğunu vurgulayan Hasan Bat “Emek veren insanlar, dernek başkanlığına talip olabilir. Ama hiç derneğin kapısından içeri girmeyen 13 yıldır deneğin yolunu bile bilmeyenler bugün gelip ben adayım diyemez” dedi

 

Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (GENDAYDER) genel kuruluna 1 yıl kala dernek başkanlığına aday olmak isteyen Şaban Demir’in karşısına Hasan Bat çıktı. Emine Cebeci ve yönetim kurulu tarafından 13 yıl önce ilçemizde kurulan Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği büyük hizmetler verdi. Hizmetler sonucu ilçemizde bulunan birçok engelli vatandaşımız kendi ayakları üzerinde durmayı başardı. Engellilere yönelik Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapılması için yıllardır yetkililerin kapılarını aşındıran Dernek Başkanı Cebeci’ye sonunda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş destek verdi. 13 yıldır fedakarca koşuşturan Başkan Cebeci, artık yorulduğunu ve başkanlığa adaylığını koymayacağını açıklamıştı. Başkan Cebeci’nin dinlenmek istiyorum haberini duyan Gül Emlak Sahibi Şaban Demir aday olacağını açıkladı.

 

‘3 KURUŞA 5 KÖFTE OLMAZ’

Dernek başkanlığına aday olacağını duyuran Şaban Demir’in karşısına çıkan Hasan Bat çıktı. Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin koltuk sevdalısının yeri değil, hizmet yeri olduğunu vurgulayan Hasan Bat “Emek veren insanlar, dernek başkanlığına talip olabilir. Ama hiç derneğin kapısından içeri girmeyen 13 yıldır deneğin yolunu bile bilmeyenler bugün gelip ben adayım diyemez. Diyenlerin karşısına da ben çıktım. Üç kuruşa beş köfte olmaz. Derneğimiz kurulduğundan bugüne kadar bu arkadaşımız neredeydi? Derneğin yolunu biliyor mu?. Burası koltuk sevdalısının yeri değil, hizmet yeridir. Çünkü derneğimiz 13 yıldır çok büyük zorlukları aşarak bugünlere kadar geldi. Bu zorlukları burada birlikte göğüslenen üyelerin adaylığı önemlidir. Dernek girişimleri ile yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi kurulduktan sonra, yani dernek rahata kavuştuktan sonra aday olmak isteyen Demir arkadaşımızın karşısında bende adayım. Emine Cebeci bizim onur başkanımız olarak kalacaktır. Emine Cebeci başkanımızın bilgi ve birikimi aynı zamanda çalışma azmi hiç birimizde yoktur” dedi.

 

‘HASAN BAT’IN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM

Konuyla ilgili açıklama yapan Cebeci “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kurulmasının ardından dinlenmek istiyorum. Gölcük Belediye Başkanımız, girişimlerimizi dikkate alarak merkezimizin yapılmasında büyük rol oynadı.  Artık dernek zor aşamaları geride bıraktı. Bugün benim yerime kim gelirse, gelsin benim çektiğim zorlukları çekmez. Aday olan arkadaşlarımız dernek başkanı olarak hizmet yapmak için başkan olmak istiyorsa arkasındayım. Dernek başkanlığına aday olan Hasan Bat kardeşimin her zaman yanında olacağım” dedi.

BENZER HABERLER
X