Depreme hazırlık tatbikatı yapıldı
30 Kasım 2016 11:55

Depreme hazırlık tatbikatı yapıldı

Kent Konut’ta yapılan deprem tatbikatında personel 3,5 dakikada binayı boşaltarak, depreme hazırlıklı olduğunu gösterdi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut bünyesinde deprem tahliye ve depremden dolayı çıkan yangın tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikat; Kent Konut çalışanlarının ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın sivil savunma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 ÖNCE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı sivil savunma uzmanı Mevlut Şen tarafından deprem anında yapılacaklar, dikkat edilmesi gereken konular, evde alınacak önlemler gibi konularda Afet Planı Masa Başı Tatbikatı düzenlendi. Genel Müdürlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantı, şirket yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

 BİNA 3,5 DAKİKADA BOŞALTILDI

Sonrasında ise önceden hazırlanan bir senaryo ile deprem tatbikatı yapıldı. Senaryo doğrultusunda siren sesiyle başlayan tatbikatta, senaryo gereği görevliler de elektrik şalterini indirip, doğalgaz vanalarını kapattı. Deprem sonrasında binayı öncelikle şirketin ilk yardım ve sivil savunma ekipleri terk etti. Daha sonra şirketin zemin katından başlamak üzere 3,5 dakikada çalışanlar ve iş için gelen vatandaşlar tahliye edildi. Deprem sonrası çıkabilecek ikincil afet olan yangınlara karşı önlemler alındı. Yaklaşık yarım saat süren tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.

 İTFAİYENİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin ilimizde yaşanması olası deprem ve diğer afetlere karşılık kurum ve kuruluşlarla birlikte yaptığı tatbikatlar devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı belirli bir plan çerçevesinde bu konularda kurum ve kuruluşların çeşitli tatbikatlarla olası afetlere karşı hazırlıklı olunmasına yardım ediyor.

BENZER HABERLER
X