Deprem müzesi, 17 Ağustos’a yetişecek
İzmit’te inşa edilecek 17 Ağustos İzmit Deprem Müzesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 18. yıldönümünde hizmete açılacak
İzmit’te inşa edilecek 17 Ağustos İzmit Deprem Müzesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi2nin 18. yıldönümünde hizmete açılacak. Cephanelik Spor Kompleksi’nin yanındaki 3 bin 773 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek olan 17 Ağustos İzmit Deprem Müzesi’nin, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacağı kaydedildi.
1777 METREKARELİK KAPALI ALAN
Müzenin, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 18. yıldönümünde hizmete açılacağını söyleyen yetkililer, “17 Ağustos 1999'da, yakın tarihimizin en büyük doğal afetini yaşadık. 17 Ağustos Depremi'ni unutmamak, unutturmamak ve İzmit başta olmak üzere ülkemizin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmak, yeni nesillerin depreme bilgi ışığında hazır olmasını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. 17 Ağustos İzmit Deprem Müzesi, 1777 metrekarelik kapalı alandan oluşacak. Çevresi ve yakınındaki binalar ile uyum içinde olacak olan müze binası, teknolojik olanakları ve sanatsal kompozisyonlarıyla dikkat çekecek.
BİRÇOK BÖLÜM BULUNACAK
17 Ağustos Depremi’ne saygı alanı olarak planlanan ‘Deprem Anıtı Heykel Alanı’, görsel malzemeler ve deprem içerikleriyle donatılmış geniş bir giriş, depremi anlatan sanatsal kompozisyon ve maketlerin bulunduğu 152 metrekarelik ‘Dioramik Alan’, deprem konusunda bilinçlendirici içeriklerin sergileneceği 450 metrekarelik ‘Dijital Panorama’, ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin yaralanabileceği eserlerin bulunacağı, akademik eğitimlere de ev sahipliği yapabilecek ‘Deprem Eğitim ve Dokümantasyon Merkezi’ ve kafesi ile örnek müzelerden biri haline gelecektir. 17 Ağustos İzmit Deprem Müzesi, yakın tarihimize ışık tutacak ve geleceğe miras kalacak değerli bir anıt yapı olma özelliğini de taşıyacak, başta İzmitli vatandaşlarımız olmak üzere Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek ziyaretçilere ev sahipliği de yapacaktır” dedi.