Değirmendere şenlik alanına dönüştü
06 Eylül 2013 17:24

Değirmendere şenlik alanına dönüştü

Gölcük Belediyesi 4.Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali” dün başladı. Festival, desteklediği kültürel projelerin tamamıyla sanatseverlerin kalbinde ayrı bir yer edinen şehrimizin eşsiz ilçelerinden Değirmendere’yi bu yılda 3 g

 

Gölcük Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dünya El Sanatları Komitesi (WCC), Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi Bölümü ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen “Gölcük Belediyesi 4.Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali” dün başladı. Festival, desteklediği kültürel projelerin tamamıyla sanatseverlerin kalbinde ayrı bir yer edinen şehrimizin eşsiz ilçelerinden Değirmendere’yi bu yılda 3 gün süren bir şenlik alanına dönüştürdü.

 

PROTOKOL YOĞUN KATILIM SAĞLADI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda start alan festivale protokolün ilgisi yoğun oldu. Festivale Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Mehmet Olgun, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe başkanı İsmet işeri, CHP belediye Başkan aday adayı Fahrettin Büyükoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Asiye Aksoy, Ülkü ocakları Başkanı Taner Öncü, MHP belediye başkan aday adayı Adnan Özdere, MHP eski ilçe başkanı İsmail eroğlu ve sanat severler katıldı.

 

189 KIRKYAMA USTASI BULUŞTU

Gölcük Belediyesi ev sahipliği ile gerçekleştirilen festivale bu yıl 180 yerli, 6 farklı ülkeden 9 yabancı kırkyama ustası katıldı. Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amacın birleşiminden doğmuş olan kırkyama sanatı, bu festival kapsamında yöresel ve bölgesel yapım tekniklerini ortaya çıkararak somut olmayan kültürel mirasın farklı uygarlıklar ve kuşaklar arasında aktarımına katkı sağlıyor. Festivalde Sanat Galerisi Müdürü Dilek Perçin Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek onur belgesi takdim etti. Daha sonra Başkan Ellibeş festivalin oluşmasında işin mutfağında çalışan bir çok kişini olduğunu belirterek festivalde görev alan herkese onur belgesi Verdi. Festivalin açılış konuşmasını gazi Üniversitesi araştırma görevlisi Zeynep Safiye Baki yaptı.

 

‘DEĞİRMENDEREMİZ SANATLA BÜTÜNLEMİŞ BİR YER’

Festivalde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Değirmenderemiz sanatla bütünlemiş bir yer. Sanatın en yoğun bir şekilde yaşatıldığı yer. Yerel yönetimler olarak böyle yerlerin geleceğe aydınlık bakabilmesi adına elimizden geleni yapıyoruz. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çeşitli etkinliklerle kendimizi geliştiriyor ve kamuoyuna tanıtıyoruz. Bu etkinliğe destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Başkan Ellibeş’in ardından Kaymakam Adem Yazıcı konuşma yaptı. Gölcük ilçesinin bir sürü etkinliklere ev sahipliği yaptığını ifade eden Kaymakam Yazıcı “İlçemizde çok sayıda uluslar arası festivaller yapılıyor. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Eskiye bir dönüş var. Bunun en güzel örneği de kırkyama. Ben sanatçılarımızı tebrik ediyor emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Tüm İnançlarda nazar konulu karma sergi açılışı gerçekleşti. Açılış kurdelesini Kaymakam Yazıcı, Başkan Ellibeş ile sanatçılar kesti.

BENZER HABERLER
X