‘Davet’in galası yarın SDKM’de
Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı ‘Davet’ adlı tiyatro oyunun ilk gösterimi, yarın (perşembe) günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bir ilke daha imza atıyor. Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği ‘15 Temmuz Milli İrade Destanı’ adlı eser yazma yarışmasında birinci gelen ‘Davet’ adlı eser sahneye taşındı. Firdevs Aylin Tez’in kaleme aldığı, Fatih Sevdi’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Davet’, yarın ilk kez İzmit Yahya Kaptan’da bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndesahnelenecek.
OYUNUN KONUSU
Bir Avrupa ülkesinde yaşayan Asım, zengin bir iş adamıdır. 2016 Temmuz ayında ailesi ile birlikte İstanbul'a kayınvalidesini ziyarete gelmiştir. Ancak Temmuz’un 15'inde hem Asım hem de Türk milleti, tarihinde çok kez olduğu gibi bir demokrasi sınavı verecektir. Asım ve oğlu o gece demokrasi mücadelesi için meydanlara akan kalabalıktan yalnızca birkaçıdır. Asım, hainler tarafından açılan ateş sonucu yaralanır, oğlu ise şehit düşer. Asım, aldığı yara sebebiyle bir süre Türkiye'de, sonrasında ise yaşadığı ülkede tedavi görmeye başlar. Bu süre içinde Asım eşini de kaybeder. Hastaneden taburcu olan Asım, bundan sonraki ömrünü 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların gerçekliğini tüm çevresindekilere anlatmak ve ispat etmek için yaşayacaktır. Fakat bundan Asım'ın da haberi yoktur.
OYUNUN KADROSU
Yazan: Firdevs Aylin Tez
Yönetmen: Fatih Sevdi
Dekor Kostüm ve Işık Tasarımı: Nurullah Tuncer
Müzikleri: Gürkan Çakıcı
Ebru Sanatı: Gülseher Kahraman
Oyuncular: Aydın Sigalı, Funda İlhan, Ferdi Yıldız, Ufuk Aşar