‘Davet’ protokolün  beğenisini kazandı
21 Mart 2018 13:23

‘Davet’ protokolün beğenisini kazandı

‘Davet’ protokolün beğenisini kazandı

Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları konu alan ‘Davet’ adlı oyun, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki protokolün beğenisini kazandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından geçtiğimiz günlerde ilk gösterimi gerçekleştirilen ‘Davet’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘15 Temmuz Milli İrade Destanı’ adlı eser yazma yarışmasında birinci gelen ve sahneye taşınan ‘Davet’ adlı tiyatro oyununu seyretti. Firdevs Aylin Tez’in kaleme aldığı, Fatih Sevdi’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Davet’, protokolden ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

‘SANAT HALKTAN KOPUK OLMAMALI’

SDKM’de sahnelenen oyunun gösteriminde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz hazır bulundu. Oyunun gösteriminden sonra konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Oyun 4 kişiyle oynandı ama dört dörtlük bir oyundu. Tiyatro bir hayat okuludur. Kocaeli’de tiyatro konusunda iyi bir duruma geliyoruz. Sanat mutlaka desteklenmeli ama halktan kopuk olmamalı. Halka hitap etmeli. Halkın değerlerine, tarihine, kültürüne önem vermeli. Tiyatro halkı yüceltmek, halkın değerlerine sahip çıkmak için çalışmalıdır. Sanata ve sanatçımıza değer vermeliyiz. Biz de her zaman bu değeri vereceğiz” şeklinde konuştu.

‘YAŞANANLAR EN GÜZEL ŞEKİLDE SAHNELENDİ’

Başkan Karaosmanoğlu, 15 Temmuz’un ülkemiz için bir milat olduğunu ifade ederek, “Ders almamız gereken bir olay. Atalarımızın dediği gibi, su uyur düşman uyumaz. Yıllarca bizi sömürmek isteyen ve diz çöktürmek isteyen batı medeniyetinin yıllardır içimizde hazırlıkları vardı. Bizleri tıpkı Mısır gibi, Irak gibi, Suriye gibi yapacaklardı. Ama milletimiz buna izin vermedi ve oyunu bozdu. Ülkemiz emin adımlarla güvenilir ve onurlu bir şekilde varlığını devam ettirecek. Bizler, özgürlüklerimiz ve inandığımız bütün değerlerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımız her şeyin en güzeline layıktır. Hiçbir zaman köle olmamıştır. 15 Temmuz’da da bunu gösterdi. O süreçte yaşananlar burada en güzel şekilde sahnelendi. Oyuncu arkadaşlarımıza, yönetmenimize ve sahne arkasındaki tüm emeği geçen ekibe teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmaların ardından tiyatro oyununda emeği geçenlere çiçek takdim etti.

OYUNUN KONUSU

Bir Avrupa ülkesinde yaşayan Asım, zengin bir iş adamıdır. 2016 yılı Temmuz ayında ailesi ile birlikte İstanbul'a kayınvalidesini ziyarete gelmiştir. Ancak Temmuz’un 15'inde hem Asım hem de Türk milleti, tarihinde çok kez olduğu gibi bir demokrasi sınavı verecektir. Asım ve oğlu o gece demokrasi mücadelesi için meydanlara akan kalabalıktan yalnızca bir kaçıdır. Asım, hainler tarafından açılan ateş sonucu yaralanır, oğlu ise şehit düşer. Asım, aldığı yara sebebiyle bir süre Türkiye'de, sonrasında ise yaşadığı ülkede tedavi görmeye başlar. Bu süre içinde Asım eşini de kaybeder. Hastaneden taburcu olan Asım, bundan sonraki ömrünü 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların gerçekliğini tüm çevresindekilere anlatmak ve ispat etmek için yaşayacaktır. Fakat bundan Asım'ın da haberi yoktur.

BENZER HABERLER
X