“Daha ne kadar bekleyeceğiz?”
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde büyük hasar alan binaların çözüm projelerini bekleyen Denizevler Bölgesi sakinleri; “16 yıldır bekliyoruz, daha ne kadar bekleyeceğiz?” diyerek isyan ettiler
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde ilçemizde yüzlerce bina yıkıldı. Bir o kadar binada çeşitli ölçeklerde hasar aldı. Depremin en çok hasar verdiği Denizevler Bölgesi’nin sakinleri, Bakanlar Kurulu Kararı ile çözüm sürecinin başladığı, yapılacak düzenlemelerin önünde hiçbir engelin olmadığı bu bölge için Denizevler’i çözüme kavuşturacak projeyi beklediklerini ifade ediyor. Şuan için Denizevler Bölgesi’ni kapsayan herhangi bir proje yapılmadı. Bölge sakinleri deprem sonrasından bugüne kadar geçen sürede hiçbir somut çalışmanın olmadığını Denizevleri’n hangi doğrultuda ne amaçla değerlendirileceğini sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.
“ARTIK BU ÇİLE SONA ERSİN”
Denizevler’de 16 yıldan bu yana çözüm bekleniyor. Yetkililer, yaptıkları açıklamalarda, Denizevler’in tır parkı, depo gibi amaçlarla kullanılabileceğini, yaklaşık 100 bin metrekarelik alanın kesinlikle konuta açık olmadığını belirtti. Denizevler’de bazı hak sahipleri, kendilerine verilen konutlara geçerken çoğu hak sahibi de yine bu bölgede 16 yıldan bu yana çözüm bekliyor. Denizevler sakinleri, yaptıkları açıklamalarda “Bakanlar Kurulu Kararı ile artık bu alanı kapsayan çalışmaların yapılmasında herhangi bir engel kalmadı. Çalışmalar ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek, kesinlikle bilmiyoruz. Bu alanın yeniden yapıldığını varsayalım. Burada ne gibi hizmetler verilecek? Bizim için sosyal olanaklar olacak mı? Yoksa bu bölge kamu kurum ve kuruluşlarına mı verilecek? 16 yıldan bu yana umutsuz bir şekilde bekliyoruz. Ne zaman ne çalışmalar yapılacak bilmiyoruz. Gerçi bu bölgede çalışma yapılacak mı, onu da bilmiyoruz. Buraya gelerek bizi bilgilendiren hiç kimse yok. Bu bölge bizim için kullanılsın. Engeller ortadan kalkmışken bir an önce 16 yıllık çile artık bitsin” dedi.