‘Cumhuriyet İlkokulu yeni binasına geçiyor’
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ikinci döneminde ilçemizde planlanan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Gülsuyu, Cumhuriyet İlkokulu’nun önümüzdeki pazartesi yeni binasında eğitime başlayacağını da sözlerine ekledi. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ikinci döneminin başlamasının ardından beklentileri ve ilçemizde eğitim konusunda yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu açıklamasında, “Öncelikle ikinci dönemimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu dönemin daha yoğun bir şekilde geçmesini bekliyoruz. Bu dönemde birçok önemli gün ve hafta var ve bunlarla ilgili olarak çeşitli etkinlikler yapılacak. Süreç içerisinde özellikle anne-babaları ilgilendiren veli eğitimleri olacak” ifadelerine yer verdi.
‘REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRDIK’
Sözlerine devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu, “Öğrenciler arasında yapılan çeşitli testlerle sportif ve sanatsal alanda yapılan çalışmalar olacak ve bu da sürece dahil edilecek. Çocuklarımızın nereye yönelik bir becerisi varsa orada değerlendirilmesi, kendi gelecekleri açısından da mutlaka faydalı olacaktır. Sportif ve sanatsal alanda; Kavaklı’da sportif anlamda, Turgut Özal’da da müzik alanında çalışmalar devam edecek. Okuma yazma bilme konusunda elimizdeki başarı oranı, bizi gerçekten memnun ediyor. Devamsızlık durumu ile ilgili olarak öğretmen, öğrenci ve velileri bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da artarak devam edecek. Şimdiden yönlendirme anlamında rehberlik çalışmalarımızı arttırdığımızı da söyleyebiliriz. Taşımalı eğitim ve destekleme kursları ile ilgili olarak süreçler devam ediyor” ifadelerini kullandı.
‘İŞBİRLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK’
Sorunsuz bir eğitim dönemi geçirmeyi temenni ettiklerini belirten Gülsuyu, “Bahar aylarında farklı çalışmalar olacak. Belediyenin bizlere ciddi bir desteği var. İlerleyiş ve düzende destekleri var ve bu anlamdaki desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Temennimiz sorunsuz, iş güvenliği açısından sıkıntının çıkmadığı, öğretmen, öğrenci ve velilerin gülerek bir araya geldiği başarılı bir eğitim süreci olması ve hepimizin iyi bir şekilde yaz tatiline ulaşmasıdır. Birçok kurumla olan işbirliklerimiz de devam edecek. Çocuklarımızın yeteneklerini ve özelliklerini bilmemiz, onlara ufuk çizmemiz gerekir. Öğrencilerimize doğru bir yol göstermek, kaliteli bir yaşamı da beraberinde getirir. Bizlere destek verecek tüm kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içinde olmaya çalışıyoruz. Meslek lisesi bağlamında sanayi tesisleri ile işbirliği yapılarak yönlendirme ve istihdam sağlama anlamında çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.
‘BİLGİ, ARAŞTIRILMALI VE SORGULANMALI’
Cumhuriyet İlkokulu’nun açılışı hakkında da bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu, “Bir süredir yapımı devam eden ve Kavaklı’daki Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’nda eğitim faaliyetlerini sürdüren Cumhuriyet İlkokulu’nun Pazartesi günü açılması ile birlikte Kavaklı’daki ikili eğitim de sona erecek. Çocuklarımız erkenden kalkarak okula gitmek zorunda kalmayacak. Esas olan bilgi ve akademik başarıdır. Bunu ertelememiz söz konusu olamaz. Bilgiyi kopyala-yapıştır mantığı ile değil, bilgiyi doğrulama ve sorgulama yönteminin olması gerekir. Bilgiye erişim kolay ama bunun sorgulanması gerekir. Her zaman doğru bilginin araştırılarak öğretilmesi, öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim almasında önem taşıyor” şeklinde konuştu. Erdem ŞENGÜL