Cumhuriyet bekçileri görev başında
19 Mayıs 2013 20:50

Cumhuriyet bekçileri görev başında

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde resmi törenlerle kutlandı.

Törende 19 Mayıs yürüyüşü kapsamında İlçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluş yetkilileri Kavaklı Sahili’nden Anıtpark’a kadar yürüdü. Askeri bando eşliğinde yürüyüş yapan öğrenciler 10. yıl marşı ve Gençlik Marşı’nı seslendirdi

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkışının ve Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımının ateşlemesinin 94. yılı resmi törenlerle kutlandı.  19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de resmi törenlerle kutlandı. Tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü düzenlediği 19 Mayıs yürüyüşü ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cabir Yeşiltaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfi yılmaz, Kütüphane Müdürü Ayşe Dışpınar, siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu heyet Kavaklı Sahili’nden Anıtpark’a kadar yürüdü. Askeri bando eşliğinde yürüyüş yapan öğrenciler 10. yıl marşı ve Gençlik Marşı’nı seslendirdi.

 

CHP TAM KADRO YÜRÜYÜŞE KATILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği 19 Mayıs yürüyüşüne CHP yönetimi tam kadro katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen CHP’liler “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ya hep beraber, ya da hiçbirimiz”, “Kurtuluşu yok” sloganları attı. CHP’li gençlere CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi de destek verdi.

 

ANITPARK’TA RESMİ TÖREN GERÇEKLEŞTİ

Kavaklı sahilinden Anıtpark’a kadar yürüyen öğrenciler Anıtpark’ta resmi törene katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım yaptı. Yıldırım “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi. 

BENZER HABERLER
X