‘Cumhurbaşkanım siz müdahil olun’
25 Aralık 2013 11:39

‘Cumhurbaşkanım siz müdahil olun’

17 Aralık’ta yapılan merkezi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bakanların yakınlarının isminin geçmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Tepki gösteren vatandaşlardan biri Vahdettin Yeşil Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazarak olaylara müdahil olmasını istedi. Vahdettin Yeşil’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği mektupta aşağıdakiler yazıyor

 

‘ADI GEÇEN BAKANLAR GÖREVİNDEN ALINMALI’

Vatandaş Yeşil “Sayın Cumhurbaşkanım 17 Aralık 2013 günü yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karşı açılan soruşturmalara Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak sizin müdahil olmanızı istemek zorunda kaldım. Bu zorunluluğumun sebebi yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan bakan çocuklarının tutuklanmasına rağmen bakanların görevlerinden kendi istekleri ile ayrılmamaları, Sayın Başbakanın da bu soruşturmadan dolayı resen görevden alma işlemini yapmaması dolayısıyla yürütmenin başı olarak zatıâlinizin Anayasanın 104. maddesi gereği bu görevin zatıâlinizce yapılmasını istemek için bu mektubu yazmayı vatandaşlık görevi olarak hissettim.

 

‘DELİLLER KARARTILMADAN KAMUOYUNA AÇIKLANSIN’

Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurun Başı, Başkomutan olarak ülkemizin içine sürüklendiği bu kötü durumdan kurtulması yapılan soruşturmanın selameti için delillerin karatılmadan toplanmasını sağlayacak olan polislerin görevlerinden alınmaları bu kanaatin oluşmasına sebep vermiştir. Hükümetin ve ilgili bakanların bu sorumluluktan kaçmaları ülkemiz için meydana gelen olumsuzlukların önlenmesi için Devlet Denetleme Kurulunun görevlendirilmesi ve denetleme raporlarının kamuoyuna açıklanmasıyla ortadan kaldırılacaktır.

 

‘VAKİT GEÇİRMEDEN TARAFINIZDAN SORUŞTURMANIN AYDINLATILMASINA İNANCIM TAMDIR’

Zatıâlinizin tarafsızlığına ve bulunduğunuz yüce makamın gereklerini yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Bu inancın sarsılması halinde gidecek ve başvuracak bir başka makam da bulunmamaktadır. Ben ve benim gibi düşünen sade vatandaşların huzur bulması, ülkemize olan sadakat ve vatanseverliğinin de sarsılmaması için vakit geçirilmeden bu soruşturmanın aydınlanması için her türlü yasal işlemin tarafınızdan yapılacağına inancım tamdır.

 

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANAN KİŞİLER CEZASINI ÇEKSİN

Zan altında bırakılan masum güvenlik görevlileri ile yargı mensubu savcıların aklanması, varsa içlerinden görevini kötüye kullanan şahısların bu görevlerinden uzaklaştırılması ve cezalandırılması halkımızı rahatlatacaktır. Vergisini veren, ülkesini seven emekli olmama rağmen ülkeme katma değer kazandırmak için halen yasal olarak çalışan bir vatandaş olarak bu masum isteklerimin makul görüleceği ve gereğinin yapılacağına olan inancımla çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde mektubunu yazarak gönderdi.

BENZER HABERLER
X