Coşkun; Seçim sürecinde sıkıntı yok
Gölcük İlçe Seçim Kurulu Müdürü Meryem Coşkun, siyasi partilerin seçim sürecinde uyması gereken kurallarla ilgili açıklamalarda bulundu
Gölcük İlçe Seçim Kurulu Müdürü Meryem Coşkun, seçimlerde partilerin siyasi çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim Kurulu Müdürü Meryem Coşkun, “Siyasi partilerimizin seçimler öncesinde öncelikle uymaları gereken kuralların başında bayrak ve seçim afişi asmalar gelmektedir. Sürecin başında ilçemizde bulunan siyasi partilerimizin ilçe başkanlarıyla Kaymakamımızın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldik. Bu konuyla ilgili olarak toplantıdan çıkan karara göre siyasi partiler, sadece ilçe binalarının ve seçim, irtibat, temsilcilik bürolarının bulundukları noktalara bayrak asabilirler. Bunun haricinde herhangi bir noktaya bayrak asılması yasak” dedi.
‘BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GERÇEKLEŞMESİ’
Bayrakların asılmasıyla ilgili tespit ve denetlemeler konusuna da değinen Coşkun, “Partilerin kendilerine izin verilen yerlerin dışında herhangi bir noktaya parti bayrağı asmaları halinde önce İlçe Emniyet Müdürlüğü böylesine noktaları tespit ediyor. Bunun akabinde ise bizlere gerekli şekilde bilgiler veriyor. Bizlerde yine İlçe Seçim Kurulu olarak Emniyetimizin bizlere ilettikleri bilgileri belediyeye iletiyoruz ve Belediyemizde bununla ilgili olarak gerekli işlemlerini yapıyor” dedi. Coşkun, açıklamalarını sonlandırırken “Ülkemiz genelinde son zamanlarda sıkça seçim yaşandı. Buna rağmen İlçemizde seçim çalışmalarında ve süreç içerisinde hiçbir tatsız hadise yaşanmadı. Bu tutumlarından, bu zamana kadar ki saygı ve sevgi çerçevesindeki davranışlarından ötürü siyasi partilerimize ve vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Önemli olan her şeyin huzur, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşmesidir. Seçim sürecinde sıkıntı yok” dedi.