ÇORBA ÇEŞMELERİ vatandaşın içini ısıtıyor
İzmit’teki çorba çeşmeleri, soğuk kış günlerinde vatandaşların içini ısıtmaya devam ediyor. 2012 yılında ilçenin 7 ayrı noktasına kurulan çorba çeşmelerinden milyonlarca kişi yararlandı
İzmit’teSabri Yalım Parkı, Şirinevler Cami önü, Doğu Kışla Gençlik Parkı önü, Kuruçeşme, Alikahya ile Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde (2 adet) bulunan çeşmelerden her sabah sıcak çorba akıyor. Haftanın 5 günü 06.45-09.00 saatleri arasında vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı çeşmelerden Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde olanlardan biri sabahları diğeri de gece eğitimi gören öğrenciler düşünülerek akşamları hizmet veriyor.
ÖRNEK ALINDI
İzmit Belediyesi tarafından yaklaşık 6 yıl önce hayata geçirilen çorba çeşmeleri birçok belediye tarafından örnek alınarak hayata geçirildi. Sabah okuluna giden öğrencilerin, iş yerine ve hastaneye giden vatandaşların, dükkânını açan esnafların içini ısıtan çorba çeşmeleri ile ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Bu proje sosyal belediyecilik alanında yapılan projelerin en güzel örneklerinden biridir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren milletin kuruşunu ziyan etmedik ve yine millet için kullandık. Bu projeler de bu anlayışın meyvesidir” dedi.