Çıldır; Neden aynı duruşu sergilemediler?
14 Ocak 2015 16:18

Çıldır; Neden aynı duruşu sergilemediler?

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, Fransa’da yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu

İlçe Başkanı Çıldır, “terörün her türlüsüne karşıyız, ancak aynı özveri ve aynı ciddiyet bizim için gösterilmiyor” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, Fransa’da yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Çıldır, açıklamalarında “Öncelikle dünyanın neresinde ve kimlere yönelik olursa olsun terörün hiçbir türlüsüne destek vermiyoruz. Ancak şöyle bir durumda var; yine dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir kimse bizim dini ve milli kutsallarımıza hakaret edemez, aşağılayamaz. Onlar böylesine saygısızca bir davranışı bizlere uyguladılar. Ancak bunun cezalandırılması hususunda elbette böyle bir saldırı gerçekleştirilmemeliydi. Çünkü bu saldırı yine Müslümanlara zarar verdi” dedi.

‘AYNI TEPKİLER GÖSTERİLMİYOR’

İlçe Başkanı Çıldır açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Türkiye topraklarında yaşanan olayların başlıcalarına bakıldığı zaman onlarca askerimiz ve polisimiz şehit düştü, ancak hükümetimiz o şehitlerin cenazelerinin birçoğuna katılmadı. Gezi parkı olayları denildi haftalarca süren eylemlerde binlerce kişi ayaklandı ve devlet bu konuda büyük ölçüde şiddet kullandı. Daha geçtiğimiz haftalarda öğretmenlerimiz, eğitimcilerimiz haksız bir muameleye uğramaları sonucunda düzenledikleri yürüyüşte güvenlik güçlerinin orantısız güçleri ile karşı karşıya kaldılar. Yine terör eylemleri esnasında askerlerimiz, polislerimiz ve diğer birçok vatandaşımız yaşamını yitirdi. Burada şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kendi hükümetimiz ve diğer devlet liderleri bizim ülkemizde yaşanan bu olaylar sonucunda neden aynı duruşu sergilemediler. Bizim ülkemizde şehitlerimizin sonrasında neden hükümetimiz büyük bir kalabalığın önüne geçerek yürüyüş gerçekleştirmedi ve kınamadı. Neden buna diğer devlet liderleri eşlik etmediler. Elbette ki bizlerde Paris’te yaşanan bu olayı onaylamıyor ve kınıyoruz. Ama neden söz konusu Türk Milleti ve Müslümanlar olunca aynı tepkiler gösterilmiyor. Hatta bunu bir kenara bırakalım, ellerine onlarca Müslüman’ın kanı bulaşmış olan diğer devlet liderleri bile orada saf tutarak teröre lanet okuyorlar” dedi.

‘TÜRKLERE YÖNELİK OLARAK PLANLANIYOR’

Başkan Çıldır, “Dünya da birçok hesaplar yapılıyor ve bu hesapların birçoğu yine biz Türklere yönelik olarak planlanıyor. Bu saldırının neticesinde başta Fransa olmak üzere Avrupa’da yaşayan kendi insanlarımızda oldukça zor durumda kaldılar. Bizim orada yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarına, eşlerine ve ailelerine rızık bulabilmek için oraya gittiler. Fakat bu durum yine onların dışlanmalarına ve kötü muamelelerle karşı karşıya kalmalarına sebebiyet verebilir” dedi.

‘CİDDİ MANADA ARTIŞLAR GÖSTERİYOR’

MHP Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, açıklamalarına şöyle devam etti; “Yıllardır bizim Güneydoğu Anadolu Bölgemize bakıldığı zaman, dış güçlerin oynadığı birçok oyunla karşı karşıya kalıyoruz. Şu anda Güneydoğu Anadolu Bölgemizin büyük bir çoğunluğu onlara teslim edilmiş durumda. Bunun sebebi ise orada yaşayan insanlarımızın vatan haini olması değil, devlet güvencesi altına alınmamasıdır. Güvenlik güçlerinin çekildiği bir bölgede terör örgütleri ama silah zoru ile ama para ile o bölgedeki insanlarımızın akıllarını çeldiler. O bölgede yaşanan sorunlarımızda ciddi manada artışlar gösteriyor. Şimdi ben soruyorum; neden aynı özveri ve aynı ciddiyet bizim için gösterilmiyor?” dedi.

BENZER HABERLER
X