‘Çiftçilerimize verilen destekten memnunuz’
20 Mart 2022 14:21

‘Çiftçilerimize verilen destekten memnunuz’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, son dönemde yağan karın tarıma etkisi ile koordinasyon kurul toplantıları hakkında açıklamalarda bulundu. Çanakçı, “Çiftçilerimize verilen destekten memnunuz” dedi

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ilçemizde son dönemde yağan karın tarıma ve toprağa etkisi ile koordinasyon kurul toplantıları hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, konu hakkındaki açıklamasında “Gölcük’te son dönemde yağan yoğun kar yağışlarının oldukça etkili olduğunu görebiliyoruz. Hafta sonunda belirli aralıklarla yağan kar neticesinde toprağın suya doyduğunu ifade edebiliriz. Yoğun şekilde yağan kardan sadece sebzeler etkilenmiştir. Bunun haricinde kar yağışı, toprağa faydalı oldu” dedi.

‘KAR YAĞIŞLARI İLE BİRLİKTE TOPRAK SUYA DOYDU’

Başkan Çanakçı, açıklamalarını sürdürerek “Yağmur yağışlarının azlığından bahsettiğimiz dönemlerde kar yağışları ile birlikte toprak suya doydu ve bu da ürün yetiştirme konusunda çiftçimize büyük bir fayda sağladı. Mevsim koşullarının, sebzeler haricindeki ürünlere olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyoruz. İlerleyen dönemde de yağışların devam etmesi ile birlikte ürünler, yeterli miktarda suya doyacaktır. Bu sene bölgemizde kuraklığın olmasını da beklemiyoruz. Yağışların devam etmesi, bu durumun önüne geçecektir” dedi.

‘DESTEKLERDEKİ ÇEŞİTLİLİĞİN ARTMASI, EN BÜYÜK TEMENNİMİZ’

Sözlerine son veren Başkan Çanakçı, “Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantımızı geçtiğimiz günlerde yaptık. Bu toplantımızda, Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilerimize vermiş olduğu destekleri görüştük ve bu desteklerden memnun olduğumuzu, bunların artarak devam etmesini dilediğimizi belirttik. Şu an için ilimiz genelinde tarımsal anlamda bir sorun bulunmuyor. Desteklerin genel anlamda devam etmesi ve bu desteklerdeki çeşitliliğin artması, en büyük temennimizdir. Çiftçimizin maliyetlerinin azalmasına yönelik çalışmalar, ürün fiyatlarını da olumlu etkileyecektir. Bundan dolayı bu tür desteklerin önemli olduğunu her zaman söylüyoruz” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X