‘Çiftçiler açısından faydalı olacak’
08 Ekim 2026 16:25

‘Çiftçiler açısından faydalı olacak’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, önümüzdeki günlerde Bursa’da katılmayı planladıkları tarım ve hayvancılık fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. Çanakçı, “Çiftçilerimiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, 14-18 Ekim tarihleri arasında Bursa’da katılacakları tarım ve hayvancılık fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, açıklamasında “14-18 Ekim tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar Merkezi’nde tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik önemli bir fuar organizasyonu gerçekleştirilecek. Biz de Gölcük Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin bu fuara katılım sağlamasını istiyoruz. Bu kapsamda odamıza kayıtlı çiftçilerimize mesaj yoluyla duyurumuzu yaptık. Fuarı ziyaret etmek isteyen tüm çiftçilerimizi 14 Ekim Çarşamba günü Bursa’ya götüreceğiz” dedi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZ YAKINDAN GÖRME FIRSATI BULACAK’

Çanakçı, “Tarım sektöründe her geçen gün yeni gelişmeler ve teknolojiler ortaya çıkıyor. Bu gelişmelerin tarım makinelerine, ekipmanlara ve üretim süreçlerine nasıl yansıdığını fuarda çiftçilerimiz yakından görme fırsatı bulacak. Özellikle yeni çıkan makine ve ekipman modellerinin yanı sıra teknolojik yeniliklerin tarımda nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak görmenin çiftçilerimiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. Çiftçilerimizin yalnızca kendi bölgelerinde kullanılan yöntemlerle sınırlı kalmaması, sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri takip etmesi bizim için önemli. Bu tür fuarlar da bunun için önemli bir fırsat oluşturuyor. Çiftçilerimiz fuarda hem yeni teknolojileri inceleyebilecek hem de kendi üretimlerinde kullanabilecekleri ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olabilecek” diye konuştu.

‘FUARLARIN AYRI BİR ÖNEMİ VAR’

Başkan Çanakçı, “Bizim için bu fuarların ayrı bir önemi var. Çünkü çiftçimizin gelişen teknolojiyle birlikte tarımda yaşanan değişimleri yerinde görmesini, yeni çıkan modelleri incelemesini ve ihtiyaçlarına uygun ekipmanlar hakkında fikir edinmesini istiyoruz. Üretimin daha verimli ve daha modern yöntemlerle yapılabilmesi adına bu tür organizasyonların çiftçilerimize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle fuara gitmek isteyen tüm çiftçilerimizi davet ediyoruz. Odamıza kayıtlı olup fuara katılmak isteyen herkesi gezi kapsamında götüreceğiz. Çiftçilerimizin bu fırsatı değerlendirmesini ve fuarda tarım sektöründeki yenilikleri yakından görmesini istiyoruz. Biz de Gölcük Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin yanında olmaya ve onların gelişimine katkı sağlayacak bu tür organizasyonlara katılım sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘İŞLEMLERİNİ SON GÜNLERE BIRAKMASINLAR’

Çanakçı, “Öte yandan odamızda Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve tarımsal desteklerden yararlanabilmeleri açısından ÇKS kayıtlarını zamanında yaptırmaları büyük önem taşıyor. Bu kapsamda odamıza gelen çiftçilerimizin kayıt ve güncelleme işlemlerinde kendilerine yardımcı oluyoruz. Kayıtlarında değişiklik olan, arazi bilgilerini güncellemesi gereken veya yeni kayıt yaptıracak olan çiftçilerimizin işlemlerini son günlere bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. ÇKS işlemleriyle ilgili ihtiyaç duydukları her konuda çiftçilerimizi odamıza bekliyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

Meltem ALKAN

BENZER HABERLER
X