Çiçekler kaderine terk edildi
İlçemizde prestij sokaklarda yer alan aydınlatma direklerinin bazılarında saksılar bulunuyor.
Geçtiğimiz yıllarda çiçeklere oldukça büyük bir özen gösterilirken çiçekler, uzun zamandan bu yana bakım görmeyerek kaderlerine terk edildi.
Gölcük’te geçtiğimiz yıllardan itibaren sokak ve caddelerin görüntülerini değiştirmek ve bu noktalara daha farklı bir görünüm vermek amacıyla prestij sokak ve cadde uygulamasının yapımına başlanmıştı. Bu kapsamda, ilçemizin bazı önemli noktalarında yapılan prestij sokak çalışmaları neticesinde kaldırımlara aydınlatma direkleri koyulmuş, sokak lambalarının alt kısmına da saksılar monte edilmişti. Saksıların içine ekilen renkli çiçekler, belli bir süre boyunca sokak lambalarında güzel görüntüler oluştursa da bakım yapılmamasından dolayı çiçeklerin yerini kuru otlar almaya başladı.
UZUN ZAMANDIR BAKIM YOK
Geride bıraktığımız dönemde birçok kez bakımları yapılan ve renkli çiçeklerle donatılan saksılar, uzun süredir bakım görmediği için neredeyse atıl kaldı. Kaderine terk edilen çiçekler, kuru bir ot görüntüsünden çok da uzaklaşamadı. Vatandaşlar, konu ile ilgili olarak “İlçemizin bazı noktalarında bulunan sokak aydınlatmalarının alt kısımlarına çiçeklerin konulması ne kadar faydalı ise bu çiçeklere bakım yapılmaması da görüntü açısından bir o kadar zararlı oluyor. Her ne kadar birçok kez bu sıkıntıyı dile getirsek de herhangi bir çalışmanın yapılmaması, bakımsızlığı bir kat daha arttırdı. Çiçekler kaderine terk edildi dersek pek de yalan olmaz” dedi. Erdem ŞENGÜL