CHP’li gençler, Yılmaz’la  YOLA DEVAM EDİYOR
10 Aralık 2017 16:19

CHP’li gençler, Yılmaz’la YOLA DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları, dün parti binasında olağan genel kurulunu yaptı. CHP’li gençler, tek adayın olduğu kongrede Mevcut Başkan Güney Yılmaz’ı tekrar başkan seçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları, dün parti binasında olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurula CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, CHP İlçe Gençlik Kolları Mevcut Başkan ve Başkan Adayı Güney Yılmaz, CHP Belediye Meclis üyeleri, partiye üye gençler ve partililer katılım gösterdi. Kongrede ilk olarak divan kurulu seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Ozan Aksu, divan başkan yardımcılığına Murat Uzuner ve saymanlığına Beyza Türengül seçildi. Divanın oluşturulmasından sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Sonrasında faaliyet ve hesap raporları okundu. Her iki rapor, ayrı ayrı oylandı ve oy birliği ile ibra edildi.

 ‘GÖLCÜK’Ü BU DÖNEM KAZANACAĞIZ DİYORUZ’

Kongrenin devamında ilk sözü CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç aldı. Başkan Erinç, “Burada Gölcük Gençlik Örgütü, her koşulda ayakta durmasını bilmiştir. AKP faşizmi ne kadar artarsa CHP Gölcük Gençlik Kolları da o oranda kendi gücünü arttırmıştır. Biz sizin baskılarınıza boyun eğmeyeceğiz demiştir. 2019’da yerel seçimlerde Gölcük, kent genelinde kazanma ihtimalimizin ve kazanacağımızın ilçelerimizin başında geliyor. Birkaç tane ilçe sayılıyor ama Gölcük’e herkes ayrı bir parantez açıyor. Gölcük’ü bu dönem kazanacağız diyoruz. Bu başarı, tabii ki ilçe örgütümüzle gelecek. Hiç kimse unutmasın ki bu örgüt her zaman kadın ve gençlerin elinde yükselmiştir. 2019’da Gölcük Belediyesi’ni gençlerin azim ve kararıyla, kadınlarımızın da sabrı ve başarısı ile hep birlikte Gölcük örgütümüze, Gölcük halkımıza hediye edeceğimizden hiç şüphem yok. Burada buna herkes inanıyor. Ben öncelikle bu kadar güzel bir örgüt oluştuğu için önce ilçe başkanımıza, ilçe gençlik kolları başkanlarına, ilçe kadın kolları başkanlarımıza, parti yönetimlerimize teşekkür ediyorum. Zaferi 2 sene önceden ilan ettik ve Gölcük Belediyesi’ne CHP’nin altı oklu, şanlı ve şerefli bayrağını burada diktik” dedi.

 ‘CHP BU ÜLKENİN SAVUNMA GÜCÜDÜR’

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Siyaset gerçekten çok zor bir iş. Siyasetin içinde çok büyük bir özveri var. Sizlerin mücadelesi, sadece kendi geleceğinizin mücadelesi için değil. Ülkede huzur, refah ve demokrasinin tamamen oturması için Türkiye Cumhuriyeti’nde bizim gibi düşünen herkesin emeği var. Her olayda artık bizi soruyorlar. CHP tabii ki bu ülkenin savunma gücüdür. İnsanlarımızın da direnç göstermesi gerekiyor. CHP, bu yapının bir lokomotifidir. Siyaset öyle bir noktaya geldi ki özgürlük alanları bu kadar kısıtlanmamıştı. Böylesine bir yapı içinde CHP’ye artık daha fazla ihtiyaç var. Bütün arkadaşların düşüncesi bu yönde. Çok büyük sorumluluklarımız var. Sadece partimizin değil ülkemizin geleceği de sizlersiniz. CHP’nin gerçekten ülkemizde ne kadar kurumsal bir kimliği olduğunu herkes anlayacak. Önemli bir süreç yaşıyoruz. Ülkede adalet, demokrasi ve hukuk kalmamış. Hayır ekseni oldukça önemli. Artık salt CHP’nin başarısının ötesinde, hayır bloğunu daha da güçlendirerek demokrasiden yana olanlarla demokrasiden yana olmayanların mücadelesi olacak. Önümüzdeki süreç, yerel seçimler açısından oldukça önemli. Yerel seçimler, genel seçimlerin önünü açacak. Yerel seçimlerdeki başarımız, 4 Kasım 2019’da parlamenter demokrasiye geri dönüşün yolunu açacaktır. Gençlerimiz politize edildi. Genç işsiz sayısı yüzde 25’e çıkmış durumda. Üniversite diplomalı gençlerimiz iş bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti gençlerini kucaklayacak bir istihdam politikası izleyeceğiz. Sabırlı ve metanetli olalım. Azim ve kararlılığımızı kaybetmeyelim. Bugün ana kademe yönetiminde bugün biz varız. Yarın sizler olacaksınız. Direncinizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Gerçekten bugün siyaset kurumunda daha dinamik ve üretken insanları bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. O açıdan siyaset kurumunda bulunan arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Ben kongrenin Gölcük’e, Kocaeli’ye, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Partimize büyük bir ilgi var. Şu andaki yerel iktidar, Gölcük’te her şeyi salmış durumda. AKP’liler bile bıktık diyor. Böylesine bir durum var. Yerel ve genelde iktidar olma temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 ‘ARTIK GENÇLERİN DE BÜYÜK BİR ÖNEMİ VAR’

CHP gençlerinden Emir Uzuner, “Eskiden dedelerimizin sırtında, Deniz Baykal’ın düzenlediği mitinglerde bayrak sallardık. Dedem bana ‘Biz artık bayrağı sallayamıyoruz. Siz bu bayrağı sallayacaksınız. Artık sıra size geliyor’ derdi. Artık gençlerin de büyük bir önemi var. Bugün de Gölcük’ü kazanabilecek bir potansiyele sahibiz. Belediyeye inşallah sandığı dikeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 ‘ÜLKENİN KURTULUŞU CHP’DEDİR’

CHP Eski İlçe Gençlik Kolları başkanlarından Murat Korkmaz, “İlk gençlik kolları üyesi olduğum zamanları hatırlıyorum. Dördüncü olursanız ne mutlu size diyorlardı. CHP artık iki cephenin bir tarafında, ülkenin en önde gelen partisi. Ülkenin kurtuluşu CHP’dedir. AKP’li vatandaşlarımız da bunu biliyor. Bazı ikili ilişkiler, kirli politikalar, çıkar çatışmaları yüzünden halkımız, öncelikle cebini düşünür hale geldi. Genç işsiz sayısı emin olun ki daha çok. AKP üyesi olanlar da ‘Etkinliklere katılmazsanız şöyle olur’ diyorlar ve baskı yapıyorlar. Ana kademede siyaset yapıyorum. Gençlerin siyaseti çok daha zor. Hepimizin hayatta savunabileceği şeyler var. Ama gençlerin hiçbir şeyi yok. Gençler artık çok zor durumda. Bu şartlar altında siyaset yapan tüm gençlere başarılar diliyorum. İnşallah bu bayrağı Gölcük’e dikeceğiz. Bu sefer inşallah coşkuyu biz yaşayacağız” dedi.

 ‘HEP BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR’

Önceki dönem CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Murat Uzuner, “Biz destek için buradayız. Biz Gölcük’ün sigortasındayız. Bizim genel merkezimiz de bu ülkenin sigortasıdır. CHP, Türkiye’de birçok engele ve karalama politikasına rağmen bu ülkenin en güvenilir kurumu olarak cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ayakta kalmaya devam etmiştir. Güney Yılmaz, güven tazeliyor. Başkan bu yolda başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte belediye seçimi çok önemli. Kim olursa olsun belediye başkan adayımızın arkasındayız. Ben genel merkezi bugüne kadar çok eleştirdim. Bugün eleştiri zamanı değil. Bugün konuşma, eleştirme, dedikodu zamanı değil. Hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

‘CHP OLARAK GELECEĞİN PARTİSİYİZ’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, “Kadınlarımıza korkunç bir saldırı var. Biz, CHP olarak geleceğin partisiyiz. Onlar artık geçmişte kaldı. Biri soru soruyor. ‘Kadınlarımızı sosyal medya ile boşayabilir miyiz?’ diye bir soru soruyorlar. ‘Evet, faksla, mesajla boşayabilirsiniz’ diyor. Böyle bir şey mi var? Medeni kanun nerede kaldı? Atatürk’ün bizlere verdiği haklar nerede kaldı. Bu hangi kafada yaşanıyor, çözebilmiş değiliz. Kendi başarısızlıklarını kapatmaya çalışıyorlar. Ataşehir Belediye Başkanı’nı görevden alıyorlar. Neden diyoruz, cevap veremiyorlar. Biz varız. Onlar da bunu anladı. Halk uyanmaya başladı. Gelecek seçimlerde daha fazla çalışacağız. Ben canı gönülden inanıyorum. 2019’da belediyeyi kazanacağız” dedi.

 ‘AZİM VE İNANÇLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’

Son olarak CHP İlçe Gençlik Kolları Mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Güney Yılmaz sözü aldı ve “Kimsenin tereddüdü olmasın. Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak bastığı andaki azim ve inançla yolumuza devam ediyoruz. Biz bu ülkeyi kırmızı kurdelelerle, davul zurna ile değil, kanla, savaşla, alın teriyle kazandık. Bu yüzden hiçbir CHP’li genç, kadın ve değerli büyüğümüz, en ufak bir umutsuzluğa kapılmasın. Hepsinin inancı tam, yoluna Cumhuriyet neferi olarak devam ediyor. Gençlik Kolları Başkanlık görevini Murat Uzuner’den devraldım. Daha öncesinde, 18 yaşıma girdiğim gün partiye üye oldum. O günden bu yana aktif bir yönetici olarak göreve devam ediyorum. Gençliğe baktığımız zaman en net tabloyu Gölcük’te görebilirsiniz. Omuz omuza beraberce yürüyoruz. Ufak tartışmalarımız olsa da hiçbir zaman o sayfayı birileri gibi sürdürmüyoruz. Bütün partili büyüklerimizi, parti neferlerini, siyasi tutumlarını beğenmesek de hepsine ayrı ayrı saygı ve hürmet gösteriyoruz. Gençlik kollarının ayrı bir önemi var. Tüm CHP ailesi, siyasi partiler dahil her zaman gençliğin öneminden bahseder. Bir makinede itici bir güç yoksa oradan hiçbir şey olmaz. Siyasi partilerin dinamiği gençlerdir. Partide yöneticilik görevini üstlenen, CHP üyesi olabilen tüm arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Gölcük’te, Kocaeli’de, Türkiye’de gençlerin en büyük kaygısı işsizlik. Bu devirde genç olarak siyasi partilerde görev aldıktan sonra ‘Ben rahat bir şekilde işe başlayabilecek miyim?’ diye düşünüyor. Hiç kimsenin siyasi parti üyeliği, bir kimsenin herhangi bir noktada işe başlamasında engel olamaz. Bizim belediyemizde hakkıyla, göreviyle, o konumda yeterli olan kişilerin kesinlikle siyasi parti kimliklerine bakılmayacak. 2019 seçimlerinde belediyede çalışan türbanlı kadınların CHP geldiğinde işten çıkarılacağı gibi saçma bir konuşma duyduk. Kesinlikle böyle bir şey olamaz, olmayacak da. Biz 2019’un, önümüzdeki sürecin farkındayız. Ne önem taşıdığını biliyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Seçildiğimiz takdirde yeni yönetimle birlikte birkaç projemiz olacak. Sosyal sorumluluk projelerini arttıracağız. En büyük isteğimiz, uzun süredir bununla ilgili çalışıyoruz, Gölcük’te aydınlık ve çağdaş gençlerin bir araya geleceği bir gençlik merkezi kurmaktır. Değerli büyüklerimizden de buraya destek vermelerini bekliyoruz. Gençlerin kitap okuyabileceği, kahvelerini içebileceği, son teknoloji ürünleri ile siyaseti bilinçli analiz edebilecekleri bir ortam oluşturmak istiyoruz. Türkiye’de CHP Gölcük Gençlik Kolları olarak genç arkadaşları partimize, topluma nasıl kazandırıldığını göstermek istiyoruz. 15 yıldır AKP’nin bitmek tükenmek bilmeyen ama en çok da başarısız olduğu konulardan biri de genç nesil yetiştirmektir. Umarım, Gölcük Belediyesi’ni aldığımız takdirde ahlaklı genç toplum nasıl yetiştirilir, baskı olmadan, yaptığımız çalışmalarla göstermiş oluruz. Ben hepinize katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 YÖNETİM KURULU LİSTESİ BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından kongreye katılan tüm üyeler, bir anı fotoğrafı çekildi. Sonrasında kapalı zarf usulü oylama yapıldı. Kongrede tek aday olan Mevcut Başkan Güney Yılmaz, kongre sonucunda başkan seçildi. Başkan Yılmaz’ın yönetim kurulu asil listesinde şu isimler yer alıyor: Büşra Akbaş, Metehan Aydın, İbrahim Mert Balcı, Gürcan Bekar, Ayşin Deniz, Ali Cem Güneş, Barış İşeri, Berat Şahin Kablan, Emre Kılıç, Sibel Korkmaz, Bihter Kinvan, Ceren Özdemir, Tuncay Şahin ve Emir Uzuner. Başkan Yılmaz’ın yedek yönetim kurulu listesinde ise Gökmen Aydoğdu, Emirhan Balcı, Erol Büyükoğlu, Burak Dalkılıç, Volkan Erdem, Alper Engin, Melih Güler, Berfu Fikri Gürel, Orçun İşeri, Görkem Karaköse, Çağrı Raif Okutan, Esra Şen, Orhan Faik Yazıcıoğlu ve Nihan Yıldıran yer alıyor.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X