CHP Kadın Kolları’ndan anlamlı etkinlik
06 Ocak 2016 17:28

CHP Kadın Kolları’ndan anlamlı etkinlik

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Kadın Kolları, Verem Savaş Haftası kapsamında ilçe binasında farkındalık etkinliği düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Kadın Kolları, Verem Savaş Haftasıkapsamında ilçe binasında farkındalık etkinliği düzenledi. Verem Savaş Haftasıolması sebebiyle düzenlenen etkinliğe, CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, CHP Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Yöneticisi Hüseyin İşeri, Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şubesi 2. Başkanı Ayşe Çelik ve çok sayıda bayan katıldı. Kocaeli Üniversite Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Füsun Yıldız’ın eğitimci olduğu programa ilginin yüksel olması dikkat çekti.

 ‘BİZ ANNEYİZ, BİZ KADINIZ’                             

Etkinliğin veremle mücadele kapsamında düzenlendiğini belirten CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, “Biz her şeyden önce anneyiz, kadınız. Çocuklarımızın, torunlarımızın ya da çevremizdeki insanların sağlığına zarar gelmesini bir nebze önleyebilmek için mücadele ettik. Her gün siyaset konuşmuyoruz. Siyasetten uzaklaşıp insanların yararına işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün de Verem Savaş Haftası nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik ve tüm kadınlarımızı bu etkinliğe davet ettik. Etkinliğimize bu konuda çok tecrübeli bir isim olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Füsun Yıldız’ı davet ederek kadınlarımızın veremle nasıl mücadele edebileceklerini öğrenmesini istedik. Sağ olsun bizi kırmadı ve geldi. Kendisine bu güzel katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 ‘TOPLUMUN FARKINDALIĞINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ’

Konuyla ilgili konuşan ve katılımcılara Verem ile ilgili önemli konularda bilgi veren Profesör Doktor Füsun Yıldız, verem hastalığının artık eskisi kadar tehlikeli olmadığını, ancak tedavi edilmezse önemli sonuçlar doğuracağını belirtirken, “Bu hastalıkla ilgili toplumun farkındalığını arttırmak istiyoruz. Verem hastalığının en önemli nedeni sigara kullanımıdır. Sigara kullanan bireylerde verem daha sık görülmektedir. Biz insanları sigaradan uzaklaştırıp, hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Toplantıda katılımcılara, verem hastalığından korunma yöntemleri, verem hastasının çevresindekilerin yapması gerektikleri, verem hastalığının tedavi yöntemleri, verem hastalığının tanısı ve erken teşhis, verem hastalığının nedenleri hakkında bilgi verildi.  

BENZER HABERLER
X