CHP Denizleri andı
CHP İl Gençlik Kolları, 45. ölüm yıldönümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı
CHP İl binasında gerçekleşen anma programına CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri Adnan Tok, Harun Yıldızlı, Emre Andız ve Bilgi Dehmen, İzmit Belediye Meclis üyesi Birol Sağlam, gençlik ve kadın kolları ile çok sayıda partili genç katıldı.
‘MÜCADELEMİZE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’
Programın açılış konuşmasını yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç, “80 darbesinden sonra apolitik ve asosyal gençlik yetiştiğini görüyorum. Bizler burada bir dava uğruna mücadele ediyoruz. Denizler tam bağımsız Türkiye için mücadele verdi. Biz de bugün tam bağımsız Türkiye diyoruz. Bu ilkeyi devam ettirmek için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Ne Amerika’ya, ne İsrail’e ne de 6 filoya secde edenlerden olmayacağız. Hiçbir baskı hiçbir zulüm bizi yıldırmamalı. Hiçbir koltuk, hiçbir makam, hiçbir mevki, Denizlerin idama gittiğinde tekme vurduğu sandalyen daha saygın değildir” diye konuştu.
‘O İNSANLAR HİÇ UNUTULMADI’
CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Deniz Gezmişi tanıyan biri olarak onun bir idol olduğunu söyleyebilirim. İdam edildiği zaman bu insan 24 yaşındaydı. O insanlar hiç unutulmadı. Ama onun dışında tanıdığımız birçok isim vardı. Onlarla beraber olmaktan çok mutluyum. İnşallah bir dahaki anmamız daha coşkulu olur. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Anma programı konuşmaların ardından belgesel gösterimi ve şiirlerin okunmasıyla son buldu.