Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3547 %0,05
€ Euro 51,3329 %0,06
£ Sterlin 59,2882 %0,05
Altın $4.439,72 %-1,46
Gümüş 97,54 %-3,93
HAKEV Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, vakıf olarak yaptıkları eğitim çalışmaları hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Çalgan, yaptığı açıklamada “2011 yılında Suriye’de başlayan savaşın acımasız şartlarının en masumu, hiç şüphesiz çocuklardı. Aileleriyle ilticaya zorlanan mülteci çocukların gerek ülkelerinde yaşadıklarının gerekse göç şartlarında yaşadıklarının onlar üzerinde elbette etkileri vardır. Onlara ilgi gösterilmez, eğitim ve psikolojik tedavi verilmezse psikolojilerinin hem kendileri hem de iltica ettikleri toplum için bir sorun oluşturmasından öte, çözülmesi güç bir kangrene dönüşmesi kaçınılmazdır. Onların geleceğinin karanlık olması, içinde bulundukları toplum için sorun, kullanabilecekler için malzeme olabilir” ifadelerine yer verdi.
‘ÇOCUKLARI OKULLARA YÖNLENDİRİYORUZ’
Sözlerine devam eden Çalgan, “Daha acısı, coğrafyanın arka odasında unutulmuş, ne olduğu belirsiz bir kişi olmamaları için mutlaka eğitimden geçmeliler. Eğitim görmeleri, kuşkusuz şarttır. Bizler de bunun bilincindeyiz. İlçemizde bulunan mülteci çocukların öncelikle bulundukları mahallelerde, yaş gruplarına göre denk okullara yönlendirilmesine yönelik çabamızı sürdürüyoruz. Ancak ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının da konuya duyarsız kalmadan, imkanlarını zorlayarak ellerinden gelen çabayla bu alanda gerekli özveriyi gösterip gayret sarf etmelerinin elzem olduğuna inanıyoruz. Biz HAKEV olarak çatımız altında okul eğitim saatleri dışında başta din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi, Kur’an kursu, toplumla kaynaşma, Türkçe eğitimi, tarih ve sanat alanlarında beceri kursları ve çeşitli faaliyetleri bu çocuklarımız için yapıyoruz” dedi.
‘DUYARLILIĞI ARTTIRARAK GÖREVİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Çalgan, açıklamasının sonunda “Bu eğitimleri de hafta içi 15.00-18.00, hafta sonu 12.00- 17.00 saatleri arasında 4-6 yaş, ilkokul, ortaokul ve lise dengi öğrencilere vermekteyiz. Bu kurslarımızı vererek kendisiyle ve toplumla barışık, kendine ve topluma faydalı birer birey olarak mutlu, huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sürmelerini amaçlıyoruz. Başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzün gözetim ve denetiminde elimizden gelen çabayı göstererek üzerimize düşeni yapacağız ve toplumumuzun bu konuya duyarlılığını arttırarak görevimizi sürdüreceğiz. Bu konuda Gölcük halkımızın gerekli desteği vereceğine inanıyoruz. Çaba ve gayret bizden, takdir Allah’tan” ifadelerini kullandı. Erdem ŞENGÜL