Çanakçı; Çiftçilerimiz gerekli önlemleri almalı
19 Mart 2015 17:39

Çanakçı; Çiftçilerimiz gerekli önlemleri almalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, İlkbahar aylarının yaklaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Başkan Çanakçı, yaptığı açıklamalarında “İlkbahar mevsiminin yaklaşması ile birlikte bahçe tarımı, budamalar, çapalama gibi bütün bahçelerin bakımı ve temizlik işlemleri seri bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Zaten bu süreç itibari ile çiftçilerin yoğunlukları başlayacak” dedi.

 ‘ZARARLARLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRLER’

Şu anda içerisinde bulunduğumuz hava şartlarına da değinen Başkan Çanakçı, “önümüzdeki 3-4 gün boyunca da hava şartlarının bu şekilde devam etmesi halinde çiftçilerimiz zararlarla karşı karşıya kalabilirler. Çünkü Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar dahilinde önümüzdeki günler için orta derecede don olaylarının, düşük sıcaklıklarının kar yağışlarının kuvvetli rüzgarların yaşanabileceği belirtildi. Dolayısıyla seralarda üretimlerini gerçekleştiren vatandaşlarımız soba yakarak bu tehlikeyi kolayca atlatabilirler, ama aynı şey açık arazide çok mümkün olmuyor. En azından açık arazide üretim yapanlarımızda dikkatli bir şekilde saman yakarak ürünlerin dona uğramasına engel olabilirler” dedi.

 ‘ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’

Çanakçı, geçtiğimiz gün yapılan kongrenin neticesinde tekrar İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığına seçildiğini belirterek “Geçtiğimiz gün Ziraat Odaları Birliği Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı kongremizi yeniledik ve tekrar görevimize devam ediyoruz. Daha önceki dönemlerimizde Ankara’ya delege olarak gitmeyen 3 arkadaşımız vardı. Şimdi onları delege olarak seçtik. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.  

BENZER HABERLER
X