Camimizi tanıyalım programı başladı
06 Nisan 2017 17:03

Camimizi tanıyalım programı başladı

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Değerler Eğitimi-3 Projesi’nin alt çalışması olan ‘Tercih Etmen Gerektiğinde Önce Namaz’ çalışmaları Gölcük Tevfik Hoca Camisi’

Değerler eğitimi kapsamında kapsamındaki projenin 3. ayağı olan, ‘Tercih Etmen Gerektiğinde Önce Namaz’ projesi dün Tevfik Hoca Cami’nde düzenlenen programla başladı.

Düzenlenen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 ‘CAMİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR’

Programda açıklama yapan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “Değerler eğitimi kapsamında projemizin 3. ayağı olan, ‘Tercih Etmen Gerektiğinde Önce Namaz’ projemizi İlçe Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte başlattık. Bu 3. Ayak projemizi camilerimizi öğrenmek ve tercih etmen gerektiğinde önce namaz projesini bugün burada törenle başlatmış olduk. Buradaki amaç, öğrencilerimiz camiye geldiğinde cami görevlileri ile cami imamı tarafından karşılanarak camiyi tanıtacaktır. Çocuklarımıza değerlerimizden biri olan caminin tanıtılması için yaptığımız bir çalışmadır. Burada camiye yakın olan okullarımızdan 4. sınıflardan 5 okul, ortaokul 5. Sınıflardan 5 ortaokulumuzu seçtik. Bu okullarımızda camiye yakın olan okullarımızdır. Bu okullarımızdaki sınıf öğrencilerimiz ayda bir kez camilerimizi gezerek camileri tanıtılacaktır. Camilerimiz bizim için önemli bir değerdir. Çocuklarımız bu yaşta camiyle tanıştıktan sonra ileriki zamanda değerlerine sahip çıkacağından eminim” dedi.

 ‘BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAKTIR’

Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, “Bizi yaratan Rabbimiz, bizi yarattı ama bizi başıboş bırakmadı. Bize akıl verdi. Akıl verdikten sonra bize bir Peygamber gönderdi, bir kitap gönderdi. Kur’an-ı Kerim gönderdi. Mutlu olabilmek için Allah, Kur’an-ı Kerim vasıtası ile bize doğruyu güzeli açıkladı. Eğer biz bunları yaparsak o ebedi olan süresi olmayan öldükten sonraki hayatımızı cennete çevirme imkanını elde etme imkanını buluruz. Bakın camideyiz. Caminin manası Allah’ın evi ve aynı zamanda insanları burada bir araya getirerek birlik ve beraberliği sağlamaktır. Cami insanların temizlendiği yerdir. Bakın kalbimiz kanı pompalıyor ve kirli kanı temizleyerek temiz kanı vücuda veriyor. Camilerimizde öğledir. Dışarıda kirlenen insanlar günde 5 kez camiye gelerek kendini tekrar tertemiz topluma girmesini sağlayan yerdir” dedi.  Fahri HANER

BENZER HABERLER
X