Çağdaş Medya  Grubu’ndan Başbakan Yardımcısı Işık’a ziyaret
25 Mart 2018 14:51

Çağdaş Medya Grubu’ndan Başbakan Yardımcısı Işık’a ziyaret

Çağdaş Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Ali Sami Sağsöz, ve Çağdaş Medya Grubu yöneticileri Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı Ankara Çankaya Köşkü’ndeki makamında ziyaret etti.

Çağdaş Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Ali Sami Sağsöz, Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin, Çağdaş Kocaeli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Orhan Balcı, Reklam Müdürü Nurettin Kolaylı ve Gölcük Postası Genel Yayın Yönetmeni Armağan Teke, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı Ankara Çankaya Köşkü’ndeki makamında ziyaret etti.

Işık, ilçemizle ilgili olarak, “Hastane projesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı’na başlayacak. İki çalışma birlikte yürütülecek” dedi. Çağdaş Medya Grubuİmtiyaz Sahibi Ali Sami Sağsöz ve gazetemiz Gölcük Postası’nın da dahil  olduğu Çağdaş Medya Grubu yöneticileri ile Başbakan Yardımcısı Fikri Işık sıcak ve samimi mesajların verildiği bir sohbet gerçekleştirdi. İl başkanlığından başlayan süreçten bugünkü görevine kadar yapılan çalışmalar, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Milli Savunma Bakanlığı’ndaki zorlu görevde yaşanan sıcak günler, seçimlere yönelik aday belirleme, kampanyalar, ilimize yapılan yatırımlar, yapılacak projeler, teşkilattaki durum, yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi, teşkilattaki birliğin yansımaları, Kocaeli’deki 13 belediyenin milletvekillerinin birbirleriyle olan uyumu, dostluk gibi konular hakkında değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ilçemizde yürütülen çalışmaların da gündeme geldiği ziyarette, “Gölcük’te yapılan trafik düzenlemesinin soruna çare olması beni mutlu etti. Hastane ve köprülü kavşak birlikte başlayacak. Denizevler’e TIR depolama alanı yapılacak. Müze konusunda çalışma yapacağız” dedi.
‘SOSYAL ALANLAR KENDİLİĞİNDEN OLUŞUR’
Ziyarette Gölcük’e yapılan yatırımlar ile ilgili olarak Denizevler Kentsel Dönüşümü’nün geleceğe yönelik getirilerinden söz eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Denizevlerde hak sahiplerine konut yapıyoruz. O alanı da TOKİ’ye verdik. TIR depolama alanı yapılacak. O çalışma tamamlandığında sosyal alanlar kendiliğinden oluşur.  Gölcük’te sahilde düzenlemeler yaptık. Üst tarafta talep gelirse yeşil alanlar oluşturma olanağımız var. Sanayi sitesi inşaatı sorunsuz sürüyor. Merkezde kentsel dönüşüm başladığında daha önemli adımlar atılacak” ifadelerini kullandı.
‘TRAFİKTEKİ OLUMLU GELİŞME BENİ MUTLU ETTİ’
Kent trafiğini de olumsuz yönde etkileyen Gölcük’ün trafik sorunlarına çözüm olması amacıyla gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmalara değinen Başbakan Yardımcısı Işık, “Günümüzde Türksat yönetim kurulu başkanlığı yapan ilimizin Milletvekili Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2004 yılında Karayollarından özel ekip gönderdi ilimizdeki ilk dalcık Derince’de değil Gölcük’te olacaktı. Karayolları merkeze bir türlü dalcık projesini oturtamadı. Teknoloji değişti diye tekrar zorladık. Proje hazırlandı. Yapılan çalışmada projenin trafik sorununu çözmediğini tespit ettik. Trafik yükünün şehrin merkezine bindiğini gördük. Bu da siyaseten taşıyacağımız bir iş değildi. Farklı bir çalışma yapılıyor. Trafiğin ışıklarla nasıl çözümleneceği üzerinde bir planlama yapıldı. O dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri şimdinin Bilecik Valisi Tahir Büyükakın üzerinde çok çalıştı. Gölcük’te yapılan trafik düzenlemesinin getirdiği olumlu gelişme beni son derece mutlu etti” şeklinde konuştu.
‘MAYIS AYININ BAŞINDA HASTANENİN TEMELİNİN ATILMASI PLANLANIYOR’
Değirmendere’de bulunan eski alışveriş merkezinin yerine yapılacak olan devlet hastanesi konusundan da bahseden Işık, “Bölgedeki alışveriş merkezi yıkıldı. Donanma’dan yer alındı. Hastane projesi başlıyor. Yer teslimi sonrasında Mayıs ayının başında temel atma töreni yapılır. Donanma’ya yeni lojman ve karargah binası yapılacak. Hastane projesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Değirmendere Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı’na başlayacak. İki çalışma birlikte yürütülecek. Donanma müzesi, deprem müzesi içinde barındırdığı bir kent müzesine ihtiyaç konusunda çalışma yapılır ve merkezdeki kentsel dönüşüm sonrasında konu çözümlenebilir” ifadesini kullandı. Ziyaretin sonunda Çağdaş Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Ali Sami Sağsöz, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a üzerinde Çağdaş Kocaeli, Gölcük Postası, Sas Grup ve Radyo Çağdaş’ın logolarının yer aldığı hediye takdiminde bulundu.

BENZER HABERLER
X