Caddenin genişletme çalışması sürüyor
İlçemizde geçtiğimiz dönemde, hem ilçe trafiğini rahatlatmak hem de D-130 Karayolu’na alternatif olması amacıyla Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nin genişletilmesi fikri ortaya çıkmıştı.
Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan yolun belli bölümlerinde genişletilecek kısımlar açıldı.
Gölcük’ün en işlek caddelerinden biri olan, günün belli saatlerinde yoğunluğun yaşandığı Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nin geçtiğimiz yıllarda genişletilmesi fikri ortaya çıkmış, yolun dört şeritli hale getirilmesi ile hem ilçe merkezine gidilen kısımda trafiğin rahatlaması hem de D-130 Karayolu’na bir alternatifin oluşması amaçlanmıştı. Bu kapsamda, yolun genişletilmesi amacıyla ilk olarak önceki yıllarda, yola yakın binaların kamulaştırılmasına başlanmıştı. Belli bir süre sonunda kamulaştırmanın tamamlanması ile birlikte yol kenarındaki binalar yıkıldı ve caddenin genişletilmesi adına gerekli işlemler yapılmış oldu.
ALTERNATİF BİR YOL OLACAK
Geçtiğimiz aylarda yolun genişletilmesi adına başlayan kazı çalışmaları sonucunda, belli bir bölüme kadar yolun bulunacağı alan açılmış oldu. Açılan kısımlara da altyapı malzemesi konularak yapım süresi boyunca altyapı malzemesinin çökmesi beklendi. Şu an caddenin ilerleyen kısımlarında kazı çalışmaları devam ediyor. Tüm alanlar açılıp altyapı malzemeleri konulduktan sonra yolun asfaltlanmasına geçilecek. Asfaltın dökülmesinin ardından Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nin orta kısmına sokak aydınlatmaları konulacak ve caddeye daha güzel bir görünüm sağlanacak. Yapılacak çalışma ile ilçe trafiğinin büyük oranda iyileştirilmesi hedefleniyor. Erdem ŞENGÜL