‘Büyümeden söz edemeyiz’
12 Nisan 2018 16:42

‘Büyümeden söz edemeyiz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetimi haftalık olağan toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “İşsizlik ve dış ticaret açığı azalmadan büyümeden söz edemeyiz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetimi, geçtiğimiz akşam parti binasında haftalık olağan toplantısını yaptı. Toplantıya CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve parti yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve partililer katılım gösterdi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı İşeri, “15 Nisan Pazar günü Gebze’de, Adalet ve Demokrasi Sempozyumu olacak. Bu sempozyumu İl Gençlik Kolları Başkanlığı düzenleyecek. Sempozyumda İyi Parti ile Saadet Partisi’ni temsil edecek konuşmacılar da olacak” dedi.
‘OHAL SÜRESİ UZATILMAMALI’
Açıklamalarını sürdüren Başkan İşeri, “16 Nisan tarihinde genel merkezimiz, 12.00-13.00 saatleri arasında tüm illerde oturma eylemi yapılacağını dile getirdi. 16 Nisan önemli bir gün. Geçtiğimiz yıl yapılan referandumu hepimiz biliyoruz. Türk demokrasisi için önemli bir tarih. Biz seçimi kazanırsak parlamenter sisteme geçiş yapacağız. OHAL süresi, bu ayın sonlarında dolacak. Biz bir kez daha uzatılmasından yana olmadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.
‘REEL SEKTÖRE OLUMSUZ YANSIMALAR VAR’
Sözlerine son veren Başkan İşeri, “Siyasi konjonktür olarak ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Genel başkanımızın ne kadar temiz olduğu, geçtiğimiz günlerde tespit edildi. Bu tespit, kendisinin ne kadar dürüst olduğunu da göstermiş oldu. Son olarak şunları söylemek istiyorum: Esnaf ne vergi verebiliyor ne de taksitlerini ödeyebiliyor. Çok büyük bir sıkıntı söz konusu. Ülkeyi yöneten kişi, her yere müdahale ediyor. Reel sektöre olumsuz yansımalar var. Dolar 4, euro 5, benzin 6 liraya dayandı. Benzin ve mazot oldukça pahalı. 500 milyar dolar borcumuz var. İşsizlik ve dış ticaret açığı azalmadan büyümenin olduğundan söz edemeyiz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X