Büyükşehir’den KOÜ’ye iki elektrikli ambulans
Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yatarak tedavi gören hastalar için talep ettiği elektrikli ambulanslar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince karşılandı
Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin talebi Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geri çevrilmedi. Hastane kampüs alanında hasta naklini kolaylaştırmak için elektrikli ambulans aracı alındı.
2 ADET ELEKTRİKLİ AMBULANS
Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kampüs alanında hasta nakil işlemini kolaylaştırmak, yatarak tedavi görmekte olan engelli ve yaşlı hastaların hastane içi ambulans tipi taşınma araçlarıyla nakil hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca 2 adet elektrikli ambulans aracı alındı.
SEDYELİ VE PRATİK ARAÇ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca alınan ambulans aracı, elektrikli. Hastanelerde hasta taşıma amaçlı kullanılan akülü ambulansta şoför ve refakatçi koltuğu ile 1 adet sedye bulunuyor. Elektrikli hasta taşıma aracı ile sessiz ve sarsıntısız hasta taşıması yapılabiliyor. Aracın içinde bulunan profesyonel hasta taşıma sedyesi sayesinde görevli personel işini yük taşımadan gerçekleştirebiliyor.
ÜNİVERSİTEYE TESLİM EDİLDİ
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca alınan 2 adet elektrikli ambulans aracı Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim edildi. Pratik kullanıma sahip elektrikli ambulanslar hastane içinde kullanılmaya başlandı.
‘BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Golf Ambulans araçlarının hastane için önemli olduğunu belirten Kocaeli Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, “Kampüs alanında hasta nakil işlemini kolaylaştırmak, yatarak tedavi görmekte olan engelli ve yaşlı hastaların hastane içi ambulans tipi taşınma araçlarıyla nakil hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunduk. Bu talep kısa sürede Belediyemizce karşılandı. Elektrikli ambulans araçları hastane içerisinde kullanılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi’ne bu araçlar için teşekkür ediyoruz” dedi.