Büyükşehir ekipleri 732 okulu ilaçladı
27 Şubat 2022 10:20

Büyükşehir ekipleri 732 okulu ilaçladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öngörülebilir hastalıklara karşı kent genelinde bulunan 732 okulda önlem aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan vektör mücadelesi hizmetleri kapsamında ilimizdeki neredeyse tüm okullarda haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmaları yapıldı.
ZARARLILARLA MÜCADELE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm yıl boyunca sivrisinek ve karasinek gibi zararlılara karşı mücadele çalışmaları yürütülmeye devam ediliyor. Böylelikle halk sağlığını tehdit eden ve hastalıkların yayılmasına aracılık eden haşere ve kemirgenler hedef alındı. Haşereler ve kemirgenler gibi zararlılara yönelik ilimizin tamamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ilk ve ortaöğretim seviyesindeki 732 okulda ilaçlama çalışmaları yapıldı.
ÖNLEM ALINDI
Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele ekiplerinin il genelinde yaptığı uygulama; özellikle okul lavaboları, ardiye, kalorifer dairesi gibi zararlı canlıların üreme odaklarını oluşturan hedef noktalarda gerçekleştirildi. Okullarda uygulanan ilaçlama ile kemirgenlerden bulaşan hantavirüs enfeksiyonları, veba, leptospira enfeksiyonları ile haşerelerden kaynaklanan verem, tifüs, dizanteri gibi hastalıklarla mücadele de hedeflendi. Yapılan uygulamalar; Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, tür seçiciliği olan ve çevre dostu ürünler kullanılarak, çocukların sağlığı konusunda son derece hassas düşünülüp gerçekleştirildi.

BENZER HABERLER
X