Büyükakın, Gazzeli ailelerle oruç açtı
Mısır’da resmi temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’i ziyaret etti. Büyükakın, sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin Kahire’de kurduğu “Kardeşlik Sofrası” iftarına katılarak orucunu Gazzeli ailelerle birlikte açtı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İsrail zulmünden kurtularak Mısır’a sığınan Gazzeliler için düzenlenen iftar programı için Mısır’a giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ülkede resmi temaslar gerçekleştirdi; ilk olarak da Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’i ziyaret etti. Büyükelçi Şen tarafından son derece sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Büyükakın, “Misafirperverliğiniz ve Gazzeli kardeşlerimize yönelik yürüttüğümüz yardım faaliyetlerine verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz” dedi. Büyükelçi Şen de ziyaretinden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkürlerini sundu.
KARDEŞLİK SOFRASI’NIN EN ANLAMLISI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca gönül coğrafyamızda “Kardeşlik Sofrası” kurmaya devam ediyor. Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan ve Bosna Hersek’teki soydaşlarımızı buluşturan Kardeşlik Sofrası’nın en anlamlısı, Mısır’ın başkenti Kahire’de kuruldu. İftar programının davetlileri, İsrail zulmünden kurtularak Mısır’a sığınan Gazzeliler oldu. İftara yüzlerce Gazzeli aile katıldı. Başkan Büyükakın da bu anlamlı programda Gazzelileri yalnız bırakmadı. Büyükakın çocuklar başta olmak üzere aileler ile yakından ilgilenirken, ortaya kalpleri ısıtan görüntüler çıktı. Aileler de samimi ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.
BAŞKAN’DAN RAMAZAN DİLEĞİ
Gazzeli kardeşlerimizle birlikte oruç açmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Büyükakın duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Zulmün ayırdığı hayatları, kardeşliğin bereketiyle sarmaya çalıştık. Aynı sofrada paylaşılan bir lokmanın, edilen bir duanın ve kurulan bir gönül bağının ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gördük. İnanıyoruz ki; kardeşlik, zulmün kurduğu tüm duvarlardan daha güçlü. Rabbim bu sofradaki dualar hürmetine başta Gazze olmak üzere tüm mazlumlara selamet, sabır ve kurtuluş nasip eylesin” dedi.