Büyükakın, ‘Dünya var oldukça kutlayacağız’
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı dolayısı ile yayımladığı mesajında, “Dünya var oldukça Zafer Bayramı’nı coşku ile kutlayacağız” dedi
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yayımladığı mesaj ile Kocaelili hemşehrilerinin ve bütün Türk milletinin yüzüncü yılına giren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Başkan Büyükakın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “30 Ağustos; milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya göstererek Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun bir mihenk taşını ve ‘Milli Mücadelenin’ dönüm noktasını oluşturmuştur. Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 100. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
‘MİLLETİMİZ DAİMA ÜLKESİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR’
Başkan Büyükakın mesajında, “Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış aziz yurdumuzun çok daha müreffeh ve güçlü olması için millet olarak tek vücut halinde çok daha fazla çalışmamız gerekiyor” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Büyükakın sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyet tarihimiz boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Büyük Taarruz ve Kurtuluş Savaşı ile devam eden mücadelemiz zaferle taçlanmış olsa da bugün de istiklal ve istikbal yolunda birlik ve beraberliğimize yönelik tehditlere karşı mücadelemiz sürmektedir” dedi.
‘AZİZ MİLLETİMİZİN ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN’
‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı dünya var oldukça Türk milleti; varlığından, birliğinden ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeden, hiçbir engel tanımadan, ulusça anlamını, önemini, o dönemi yaşayarak ve hissederek büyük onur, gurur, mutluluk, saygı ve sevgi, coşku ile kutlayacaktır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun!” dedi.