‘Burs desteğimiz devam edecek’
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, yeni eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencilerine verecekleri burs desteği hakkında açıklamalarda bulundu. Korkut, “Yaklaşık 10 öğrenciye burs vermeyi düşünüyoruz” dedi
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, 2025-2026 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine sağlayacakları burs desteği hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Korkut, yapmış olduğu açıklamada “2010 yılında Gölcük Trakya İlleri Derneği Lisans okuyan çocuklarımıza burs verme kararı aldı. Bir öğrenci ile başladığımız bu çalışma bu seneye kadar 120 öğrenciyi buldu. Bu sene de burs vereceğimiz öğrencileri arama çalışmalarımız başladı” dedi.
‘KADIN KOLLARIMIZIN BÜYÜK KATKISI VAR’
Korkut, “Geçtiğimiz yıl 9 öğrenciye burs vermiştik, bu öğrencilerin içinde mezun olan öğrenciler de var. Bu sene de yaklaşık 10 öğrenciye burs vermeyi düşünüyoruz. Bağışçı sayımız sınırlı olduğu için bu öğrenci sayısını geçemiyoruz. 10 kişi de bizim gibi küçük bir dernek için iyi bir sayı bence. Burs miktarını da gelen bağış doğrultusunda belirliyoruz. Bağışlarını bir sonraki yıla aktarmadığımız için o sene ne kadar bağış aldıysak bunu öğrencilerin arasında paylaştırıyoruz. Kadın kollarımızın da bu konuda çok büyük katkısı var. Yaklaşık 25 tane kişi Gülten Karagöz hanımefendi başkanlığında çok güzel bir şekilde organize olarak en az 3-4 çocuğa burs verebilecek katkı sunuyorlar” dedi.
‘BAŞVURULAR 25 EYLÜL-10 EKİM TARİHLERİ ARASINDA’
Başkan Korkut, son olarak “Derneğimiz umuyorum bu sene de en az 10 kişiye burs verebilecek. Başvuru tarihleri 25 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında olacak. Çünkü bursları 15 Ekim’e kadar yetiştirmek istiyoruz. Biz ayın 15’i ile 20’si arasında burs ödemelerini yapıyoruz. Burs başvurusu için bizin derneğimizin web sitesi üzerinden ya da derneğimize bizzat gelerek başvuru yapabilirler. Derneğimiz her gün 11.00 ile 13.00 arasında açık” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. n Meltem ALKAN