Bulut: Binlerce kişi meslek sahibi oldu.
12 Haziran 2015 13:31

Bulut: Binlerce kişi meslek sahibi oldu.

Geçtiğimiz ekim ayında İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan İZMEK kurslarında eğitim alıp, kursu bitiren öğrencilere, törenlerle belgeleri veriliyor

Önceki gün yapılan törenle Kulfallı, Akpınar, Yenimahalle ve Kuruçeşme’deki kurslarda iğne oyası, ev tekstili, el nakışı, ahşap boyama, giyim ve yağlı boya eğitimini tamamlayan 251 kursiyere belgeleri verildi. Törene İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Belediye Meclis Üyesi Emine Okanalp, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, mahalle muhtarları, eğitmenler ve kursiyerler katılım sağladılar.

BİNLERCE KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU

Törende konuşan Başkan Vekili İbrahim Bulut, İZMEK’in  onbinlerce mezun veren büyük bir halk üniversitesine dönüştüğünü belirterek, “6 yıl önce İZMEK’te kursiyer sayısı 2 bini bulmazken  bugün bu sayı 20 bini buldu. 65 bine yakın kişi İZMEK’den mezun oldu. Bu binlerce kişinin meslek sahibi olması demektir. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız kurslar, kadınlarımızın duygularını işlerine aktardığı, yıl boyunca arkadaşlıklarını dostluklarını pekiştirdikleri bir okul oldu. İZMEK kursları aynı zamanda birer terapi merkezi durumundadır. Kursları bitirenlerin hayata bakış açıları değişmekte, kendilerine olan güvenleri artmaktadır. İzmit Belediyesi olarak bu tür sosyal etkinliklere büyük önem veriyoruz. Kursiyerlerimiz için el emeği satış yerleri kurduk. Ürettiklerinizi buralarda satarak aile ekonominize katkı sağlayabilirsiniz” dedi. Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile ortak kurs açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra sergiler gezildi.

BENZER HABERLER
X