“Bu ülkeye dar gelen iktidarın ta kendisidir”
21 Nisan 2015 17:28

“Bu ülkeye dar gelen iktidarın ta kendisidir”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sami Aytaç haftalık toplantısını parti binasında gerçekleştirdi.

Haftalık toplantıya parti yönetimi eksiksiz katılım sağladı. Haftalık toplantıda konuşma yapan Sami Aytaç; “Bu ülkeye dar gelen parlamenter sistemi değil,  bu ülkeye dar gelen iktidarın ta kendisidir”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sami Aytaç haftalık toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Haftalık toplantıya Saadet Partisi Yönetim Kurulu üyeleri eksiksiz katılım sağladı. Toplantıda açıklama yapan Başkan Sami Aytaç; “Değerli arkadaşlar sağdan, soldan, söyleyenler vardı, ama resmi planda herhalde hiçbir dönemde bu kadar ağır şeyler olmamıştı. Nitekim Kutsiyet penahları diye en yüksek makamlarda ağırlanan Papa, Türkiye’yi soykırım yapmakla suçluyor. Girmek için kapısında el pençe divan durduğumuz AB Parlamentosu resmen Türkiye’yi soykırım yapmakla suçlayıp, karar alıyor. İktidar sahipleri ise ‘bir kulağımızdan girer, bir kulağımızdan çıkar diyor. AB kararına da yok hükmünde diyorlar. Sizi katillikten öte, soykırım yapmakla suçladığı zaman bunun arkası gelir. Üzerinizde oturduğunuz mülk babamın mülküdür ya o mülkü verin ya da onun karşılığı şeklinde tazminat ödeyin diyecekler. İşte mevcut hükümetin dış politikası bu şekilde sınıfta kaldı.

“ASGARİ ÜCRETİN VİCDANLA, İNSAFLA ALAKASI YOK”

Toplamda işsiz sayısı sürekli artıyor. Yüzde 6 iken on yıl önce şimdi ise yüzde yüz artmış durumda. Üniversitelerdeki gençleri de bu rakamlara eklemek gerekir. Bunlarda işsizler ordusuna eklenmek üzere işsizliği ertelemiş olanlardır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik ise zirve yapmıştır. Vicdan sahibi olanlara sesleniyorum. Açlık sınırının 1450 TL olduğu bir ülkede, asgari ücret 949 TL olarak ilan etmenin akılla, mantıkla, insaf ve insanlık ile bağdaşacak bir yanı değildir.Türkiye 1980 darbesinden sonra iktidar sivillere teslim edildi. 33 yıldır Türkiye’yi siviller yönetmektedir ama hala darbe anayasası ile yönetiliyoruz. 12 yıldır iktidarda olanlar sanki ilk defa seçime giriyormuş gibi, ülkeyi darbe anayasasından kurtaracağız sözünü veriyorlar. 12 yıldır siz neredeydiniz? Neden bu çalışmalar yapmadınız? Çünkü bunlar bu çalışmaları yapamıyorlar. 12 yıldır siz Türkiye’nin değil de Patagonya’nın mı hükümetiydiniz, nerenin hükümetinde olduğunuz belli değil.

“SİZ BIRAKIN ANAYASA’YI DARBE YASALARINI BİLE DEĞİŞTİRMEDİNİZ”

Bu millet size anayasa değiştirme çoğunluğu verdi, siz bırakın Anayasa’yı darbe yasalarını bile değiştirmediniz. Seçim kanunu değiştirmediniz, barajı kaldırmadınız. Neymiş iki başlılık varmış diyerek onun içinde Başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyormuş. Bu ülkenin parlamenter sistem bu ülkeye dar gelmez. Bu ülkeye dar gelen iktidarın ta kendisidir.Soruyorlar bize, İktidara geldiğiniz zaman ne yapacaksınız?’ Planlarla geliyoruz. Masa başında dirsek çürüten memur kardeşime sesleniyorum, sen yüzde 3’lük zamma mı razısın, yüzde 50’lik zamma mı? Emekli kardeşim, sen 500 liraya mı teamül etmek istiyorsun, yoksa yüzde 50’li zammı mı istiyorsun? Asgari ücret ile sürünüyorum’ diyen işçi kardeşim, 945 liraya razı mısın, yoksa yüzde 50 artırmaya mı? İşte biz bunları taahhüt ediyoruz” dedi.

BENZER HABERLER
X