“Bu filmi daha ne kadar izleyeceğiz?”
17 Ağustos Depremi’nden ağır hasarla çıkan Denizevler’in içinde bulunduğu bölge hakkında, “Bina yapılamaz” kararı ve ardından kentsel dönüşümün önünü açan raporlar açıklanmıştı.
Fakat geçen süre zarfında bu bölgede ne bir çivi söküldü ne de bir çivi çakıldı
17 Ağustos Gölcük Depremi’nin ardından büyük bir hasar alan ve Denizevler’in de içinde bulunduğu bölge hakkında “Bina yapılamaz” kararı çıkmış, ardından ilçemizde yapılması planlanan kentsel dönüşümün önünü açan karar ve raporlar açıklanmıştı. Depremde büyük hasar alan ve su içinde kalan bölgeler için bina yapımı, bölgenin incelenmesinin ardından oluşturulan raporlar neticesinde yasaklanmış, arazinin bina yapımına uygun olmadığı açıklanmıştı. İlçemizde yapılması planlanan kentsel dönüşümün önü de Bakanlar Kurulu kararı ile açılmıştı. Fakat halkın büyük bir merakla beklediği kentsel dönüşüm hakkında, henüz atılmış somut bir adım yok.
HALK, ÇALIŞMANIN BAŞLAMASINI İSTİYOR
Özellikle Denizevler bölgesinde, depremde büyük hasar almış ve yıkımı bekleyen evler, oldukça kötü görüntüler ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte, alanda herhangi bir temizlik çalışmasının olmaması ve çöp gibi atıkların alanda halen bekliyor olması da büyük bir tepki görüyor. Artık önünü görmek isteyen vatandaşlar, projenin ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Bu zamana kadar herhangi bir somut adımın atılmadığını ifade eden vatandaşlar, “Artık bu mezbeleliğe ne kadar süre dayanmak zorunda kalacağız? Bir kentsel dönüşümden bahsettiler ama somut bir adım atan kimse çıkmadı. Yıllardır burası için çözüm istiyoruz. Daha ne kadar bekleyeceğiz? Ne kadar daha bu filmi izlemek zorunda kalacağız? Daha fazla geç kalınmadan bu alan hakkında çalışmalar lütfen başlatılsın” dedi.